Sommeren er sesongen da frisk frukt og deilige grønnsaker florerer i hagen, i butikker og på bondemarkeder.
Frisk sommergrønn smaker bare mye bedre når de kommer rett fra hagen eller åkeren. I en lett sommersalat med en blanding av agurk, kål, tomater og gulrøtter kan du nesten smake D-vitaminet.
Finnes det noe mer innbydende enn nyplukkede jordbær, en saftig fersken eller en perfekt moden vannmelon for å avslutte et måltid på en varm sommerkveld?
Med en overflod av smakfulle frukter og grønnsaker kan du finne deg selv med et overskudd av kuttede epler eller agurkpinner i skiver å snacks på i flere dager – men hvordan oppbevarer du dem riktig i varmen?
Her er noen tips fra teamet på dagens.com:
Generelle tips
Generelt anbefaler vi å lagre kuttet frukt og grønnsaker slik:
Lufttette beholdere: Det er alltid en god idé å oppbevare kuttet frukt og grønnsaker i lufttette beholdere for å holde dem friske lenger. Det gjør dem også lettere å ta med på stranden eller på piknik.
Avkjøl: Oppbevar alltid kuttede produkter i kjøleskapet for å opprettholde friskheten og smaken. Sommervarmen kan fremskynde modningsprosessen, slik at en bolle med jordbær ødelegges raskt.
De fleste frukter vil holde seg friske i omtrent fem dager etter å ha blitt skåret i skiver når de lagres på riktig måte.
Når det er sagt, lagrer noen frukter bedre uskåret. Disse inkluderer epler, pærer, bananer og avokado, som brunes raskt. Det er bedre å lagre disse fruktene hele.
Oppbevaring av hele frukter
Epler, pærer og avokadoer: Oppbevar disse modne fruktene hele i den sprøere skuffen.
Bananer: Oppbevar bananer i romtemperatur da de ikke har det bra i kjøleskapet.
Crisper-skuffen: Bruk av sprø-skuffen bidrar til å opprettholde fuktighetsnivået, og forlenger levetiden til produktene dine.
Ved å følge disse enkle reglene kan du holde oppkuttet frukt og grønnsaker friske og klare til å spise.