Det har ikke sluppet unna manges nese at kjøttprisene for tiden er svært høye, og at dette legger press på manges privatøkonomi.
For øyeblikket er det også diskusjoner om en CO2-avgift for landbruket, noe som vil føre til at prisen stiger ytterligere.
Derfor bruker mange smarte metoder når det gjelder å få maksimalt ut av det kjøttet de kjøper.
Mangler du et frysekap?
Produkt
Navn
Pris
Forhandler
Det kan være å bruke mindre kjøtt av gangen, eller å fryse ned kjøttet for å gi det lengre holdbarhet.
Mattrygghet og riktig håndtering av mat er for mange en høy prioritet i hverdagen, og i denne forbindelse kaster Federal Agency for the Safety of the Food Chain (FASFC) lys på et ofte stilt spørsmål: Er det trygt å fryse kjøtt på nytt etter at det er tint?
Ikke gjør det!
Ifølge en uttalelse fra en talsperson for FASFC under et intervju med Radio2, er svaret klart. Av flere grunner anbefales det sterkt å unngå å fryse kjøtt som allerede er frosset og deretter tint.
Det skriver Redactie24
En av de viktigste bekymringene er at kvaliteten på produktet vil forringes. Men enda viktigere, virus og bakterier som ikke vil bli drept ved frysing, vil bli "frosset" i stedet.
"Så snart produktene har blitt tint igjen, har de frie tøyler," advarte talspersonen, og understreket risikoen for å la skadelige mikroorganismer formere seg.
Hvordan tørke opp riktig
Når det gjelder tineprosessen, understreker FASFC også viktigheten av å gjøre det riktig. Det frarådes sterkt å la kjøttet tine ved romtemperatur eller på komfyren, da disse metodene kan fremme bakterievekst.
I stedet bør kjøttet legges i kjøleskapet kvelden før det skal brukes, noe som sikrer en langsom og sikker tineprosess i et kjølig miljø.
I tillegg, for å sikre at skadelige mikroorganismer blir drept, er riktig matlaging viktig. Rådet er at man bør passe på grundig steking eller koking slik at virus og bakterier elimineres.