Kok eggeskall i kjele: Det er genialt og sparer mye penger

02/08/2024 15:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Å koke eggeskall i en kjele er kanskje ikke det første du tenker på. Det er imidlertid verdt å nevne at det kan ende opp med å spare deg for mye penger.

Du har kastet bort eggeskall hele livet, siden det faktisk er ganske mange fordeler forbundet med dem. De har faktisk bruksområder du aldri har hørt om.

Når du først har fått taket på dette, er det svært sannsynlig at du slutter å bare kaste dem ut. Det kan spare deg for penger å bruke eggeskallene.

I følge portalen Informe Brasil foreslås det å vaske dem grundig for å fjerne eventuelle rester, legge dem i en gryte med vann og la dem småkoke i 30 minutter. La så skallet avkjøles, fjern dem fra vannet og knus dem i små biter. Til slutt maler du eggeskallene til et fint pulver.

Ved å koke eggeskall kan du gjøre dem om til en kraftig naturlig gjødsel for plantene dine. Kalk bidrar til å styrke plantenes røtter, og gjør dem mer motstandsdyktige mot sykdommer og skadedyr.

Magnesium er viktig for fotosyntesen, fosfor for fruktvekst, og kalium forbedrer kvaliteten på frukt og grønnsaker. Du kan tilsette cirka en spiseskje eggeskallpulver pr anlegg. Dette betyr at en stor mengde av dette pulveret ikke er nødvendig før det begynner å ha en god effekt på plantene dine.

Hvis du alltid har ønsket å bli bedre til å spise egg, har du nå en annen god grunn til å gjøre det. Du vil kunne bruke den store mengden skjell til plantene dine.

I tillegg er det også sunt å spise egg, derfor burde det i seg selv faktisk være grunn nok til at du velger å gjøre det.