Du skulle ikke umiddelbart tro at det er noen stor fordel med å spise en banan, men en studie viser at mange av oss har for vane å fjerne de små trådene fra bananen før vi spiser den.
Dette viser seg imidlertid å være en stor feil.
Ifølge legen Manuel Viso kan denne praksisen bety at vi går glipp av viktige vitaminer og mineraler, det skriver The Express.
De små trådene har en viktig funksjon
De trådlignende trådene som ofte fjernes sammen med skallet kalles floembunter. De spiller en essensiell rolle i veksten av bananen ved å fungere som fruktens «blodkar» og transportere næringsstoffer.
"Floembuntene er fulle av antioksidanter, anti-inflammatoriske stoffer, kalium, magnesium og tryptofan, som er nødvendig for dannelsen av serotonin – også kalt "lykkehormonet", forklarer Viso i en video på sin Instagram-profil. Han anbefaler derfor å la strengene ligge på bananen neste gang du spiser en.
Eksperter støtter
Nicholas Gillitt, visepresident for ernæringsforskning ved Dole Nutrition Institute, er enig med Viso. I et intervju med Huffington Post sier han at floembuntene sannsynligvis inneholder en mer variert fiberstruktur enn resten av bananen.
"Fiber er viktig for fordøyelsen og er assosiert med lavere risiko for hjertesykdom, hjerneslag, diabetes type 2 og tarmkreft," sier han.
Små endringer, stor effekt
Selv om floembuntene kun utgjør en liten del av bananen, kan de bidra med ekstra kostfiber og plantebaserte næringsstoffer som er gunstige for tarmfloraen.
"For de som ønsker å maksimere næringsinntaket, er det en enkel måte å få i seg ekstra vitaminer og mineraler," påpeker Gillitt.
Så neste gang du spiser en banan, vurder å la strengene være på og gi deg selv en liten, men verdifull vitaminboost.