Frityrgryter blir mer og mer vanlig i danske kjøkken, spesielt etter denne julens massive interesse for akkurat dette kjøkkenapparatet.
Blant fordelene med en frityrgryte er at den trenger veldig lite fett for fortsatt å gjøre en gitt mat sprø og godt tilberedt, akkurat som du kan lage omtrent hva som helst i den.
Men det er en ny verden når du må lage mat på en ny måte, og derfor er det mange som kanskje ikke helt vet hvor de skal dra - så her får du en utrolig enkel, sunn og ikke minst deilig oppskrift på fajitas, som bare tar noen minutter å tilberede, før du kaster den i airfryer!
Dette trenger du
Du kan lage fajitas med forskjellige typer kjøtt, men denne oppskriften er med kyllingekjøtt.
Ca 900 gram kyllingstrimler (kan også reduseres til 450 gram for å la grønnsakene få mer "plass")
Rød, gul og grønn paprika, 1 av hver
Fajita krydderimix
1 løk (vanlig eller rød)
2 ts olivenolje
Salt og pepper
Slik gjør du det
Skjær paprikaene i lange biter, tykkelse bestemmer du selv. Skjær løken, enten i strimler eller terninger.
Hell kyllingstrimlene i en bolle og tilsett grønnsakene. Hell salt og pepper over blandingen og tilsett Fatjia-krydderet (hvis du kjøpte krydderet i poseform, kan du bare helle det hele i bollen).
Tilsett olivenoljen og rør alt godt mens du forvarmer airfryeren til 190 grader.
Når alt er blandet og krydderne er fordelt mellom ingrediensene, legger du hele blandingen i kurven til frityrkokeren og legger den tilbake i frityrkokeren.
For best resultat, hvert tiende minutt bare ta ut kurven og rør blandingen slik at alt er jevnt stekt. Regn med at blandingen har 20-25 minutter.
Når du synes alt ser ut til å ha fått nok, er det bare å ta ut kurven og helle blandingen på tallerkener, i forvarmede tortillas eller noe helt annet, så serveres det!
Tips: Hvis du velger å bruke blandingen i tortillas, kan det være lurt å bruke litt guacamole, salsa eller fettfattig fraiche av noe slag, ellers kan det bli litt tørt.