Hvis du drømmer om å holde løken frisk lenger, kan en enkel endring i oppbevaringen gjøre hele forskjellen.
Mange av oss gjør den klassiske feilen å kaste løken i kjøleskapet eller la den stå på kjøkkenbenken, men begge steder er faktisk langt fra ideelle.
Ved å finne den rette plasseringen kan du forhindre at løken din blir bitter, myk eller til og med begynner å spire. Det skriver Express.
Ifølge ekspert Karen Lamar fra Organic Cotton Mart bør løk oppbevares unna både kjøleskap og kjøkkenbenk.
"Tommelfingerregelen for oppbevaring av hele løk er å oppbevare dem på et kjølig, tørt, mørkt sted," forklarer Lamar.
Når løk utsettes for lys og fuktighet, risikerer den å spire og bli bitter på smak, eller enda verre – mugg og råte.
Det fuktige miljøet i kjøleskapet kan fort føre til at løkene blir myke og dårlige.
Og lys på kjøkkenbordet kan få dem til å spire raskere.
I stedet bør løken oppbevares mørkt – som i skuff eller skap – og gjerne i en nettpose som sørger for luftsirkulasjon.
En viktig tommelfingerregel er også å holde løken unna poteter og andre fuktighetsavgivende grønnsaker, som ellers kan få løken til å råtne.
Har du derimot skrellet eller oppkuttet løk, er det best å oppbevare dem i kjøleskapet i en tett lukket beholder slik at de ikke påvirker smaken på annen mat.