Matekspert advarer airfryer-brukere: Du bør aldri lage dette i den

07/12/2023 11:00

Sofie

LIVSSTIL
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Man skulle ellers tro at det var noe som ville passe perfekt til en slik maskin!

Airfryers har erobret kjøkkenverdenen. Enheten har tatt en permanent plass på bordplater rundt om i verden, og stadig flere nordmenn blir fascinert av den.

I dag velger folk å bruke sin airfryer i stedet for en stekepanne, da det er en sunnere og mer praktisk måte å lage mat på.

De som elsker å tilberede en stor frokostbuffé vet at du bare kan kaste alle ingrediensene i dette energisparende apparatet, noe som også betyr mindre oppvask.

Men ingen er feilfri - ikke engang vår elskede Airfryer.

Vær forsiktig med dette

Vær forsiktig med dette. En ernæringsfysiolog har oppfordret folk til å tenke seg om to ganger hver gang de koker bacon i Airfryer.

Kostholdsekspert Brenda Peralta forklarte at denne metoden for å steke frokostfavoritten kan skape kaos på kjøkkenet. Siden bacon er ekstremt fett og ofte kommer i en vanskelig størrelse, kan det forårsake problemer for 'amatørkokker'.

Brenda sa til Yahoo: "Det er fet mat, og når det tilberedes i en Airfryer kan fettet dryppe ned og forårsake røyk eller sprut fra fettet. Dette kan gjøre baconet vanskelig å tilberede, og det kan også produsere mye røyk og lukter."

Oppskriftsutvikleren sa at dette betyr at du risikerer at noen av bitene ikke blir tilberedt - noe som kan føre til matforgiftning.

I tillegg til dette kan Air-fryers bli farlige på grunn av opphopning av baconfett og plutselig begynne å ryke.

Baconfettet spruter over Airfryerens varmeelement, og får apparatet til å begynne å røyke, mens en lukt av brent mat fyller luften. Ikke så behagelig.

"En stripe bacon er et lite og delikat stykke mat, og det kan være vanskelig å fjerne fra airfryer kurven uten å gå i stykker," ifølge Brenda.

Og selv om baconstrimmelen er liten, betyr ikke det at du kan legge i mange av dem. "Airfryer kurven er kanskje ikke stor nok til å inneholde en stor mengde bacon," la kostholdseksperten til.

"Dette kan gjøre det vanskelig å tilberede mye bacon på en gang, noe som kan være vanskelig hvis du lager mat til en gruppe på flere personer."

Og selvfølgelig vil det å stable det oppå hverandre uunngåelig etterlate noen porsjoner rå. Kanskje de magiske miniovnene ikke takler alt likevel.

Kilde: LadBible