I de fleste norske kjøkken er det en stor fruktskål som inneholder litt av alt.
Til tross for at det er ganske utbredt, er det ikke spesielt fordelaktig å lagre alle fruktene dine på samme sted.
Fruktene vil vare lenger hvis de ikke ligger opp og ned på hverandre.
Spesielt bananer kan ha stor nytte av å ikke ligge med de andre fruktene, sier matekspert, Tash Blythe, som har delt et genialt triks som kan få bananer til å holde seg friske og faste lenger.
Det skriver The Mirror.
"Et potensielt åpenbart, men ofte oversett tips for å holde bananer ferske, er å kjøpe dem når de er grønne og la dem modne hjemme. Hvis du leter etter de lyseste gule bananene i butikken, betyr det at de allerede er modne og vil ha kortere holdbarhet enn greenene som ikke er modne ennå,» sier hun til The Express.
I tillegg er det en god idé å aldri oppbevare bananene dine i en plastpose, da de modnes raskere på den måten.
Mateksperten har ett råd som hun mener alle bør følge hvis de vil at bananene skal vare lenger:
"Oppbevar bananene dine på en benkeplate eller et sted ved romtemperatur og vekk fra fuktighet, sollys og altfor varme temperaturer når de modnes."
Noen ganger er det fordelaktig å skille bananene, da frukten ikke vil bli påvirket av utslipp av etylengass av de andre bananene.
Når bananene dine har nådd det perfekte stadiet, kan du kjøle dem ned for å få dem til å holde seg slik lenger. Dette bør imidlertid ikke gjøres før de har modnet, da kulde kan skade modningsprosessen.