Til tross for vår beste innsats for å være forsiktig, er sløsing med mat og drikke nesten uunngåelig i julen. Rødvinssøl er kanskje det mest fryktede av alle.
Den dype fargen på drikken gjør det notorisk vanskelig å fjerne fra teppet. Når du bare skrubber den med en klut, virker det noen ganger som om det blir verre.
Det er en rekke myter der ute rundt hvilken metode som er best for å fjerne rødvin fra stoffet - Hvor mange av oss har ikke hørt at hvitvin kan brukes? Men en rengjøringsekspert har delt en video for å oppklare mytene - en gang for alle.
Artikkelen fortsetter under videoen.
Ekspert Zachary Pozniak, fra Jeeves of Belgravia renseri i New York, brukte sosiale medier til å avsløre hva de skulle gjøre. Da han snakket til sine nesten 600 000 følgere på TikTok, sa han: "Jeg skal vise deg hvordan du får rødvin ut av teppet." For å følge hans råd, bruk varmt vann, hvit eddik, et strykejern og et rent håndkle.
Slik gjør du det
Zachary forteller: "Først må du ta en del eddik, tre deler varmt vann. " Hell den på flekken. Eddik vil nøytralisere det, og så legger du et rent håndkle på toppen av det. "
Varm et strykejern og stryk det over håndkleet. Varme vil forhåpentligvis overføre vinflekken fra teppet til håndkleet ditt.
"Du trenger ikke å presse noe damp inn i det, bare la varmen gjøre sitt." Du må kanskje gjenta dette, men du kan allerede se vinen komme ut.
I videoen gjentar han dette tre ganger med nye håndklær til flekken nesten var borte.
Helt borte
– Det ser ut som det fortsatt er der, men det er bare vått, sier han. – Har du små rester, er det bare å helle litt hydrogenperoksid på flekken.
"Dette er et oksygenerende blekemiddel, og det kommer til å ganske raskt fjerne den gjenværende misfargingen."
I videoen heller han hydrogenperoksid over området og forlater det. Zachary går tilbake til teppet neste dag for å vise hvordan flekken har forsvunnet.
Fungerer ikke på alt
Men i bildetekstene advarer han om at denne kombinasjonen ikke vil fungere på alle flekker som egg og blod.
"Syrer er gode for å fjerne tanninbaserte flekker som kaffe, vin og te," sier han.
"Varme vil bare feste proteinflekker som egg, blod, saus, da de kan bli" kokt "med høye temperaturer."