De fleste av oss bekymrer oss for bakterier på kjøkkenet, og i den forbindelse har håndklær, beholdere og skjærebrett vårt hovedfokus.
Men faktisk er det et helt annet område som er en stor kilde til bakterier.
US Food Safety and Inspection Service (FSIS) har gjennomført en studie som skal vise at et veldig spesifikt sted kan være en garanti for å huse mye bakterier.
Studien ble publisert av Food Safety News.
Nesten 400 deltakere ble bedt om å lage en kalkunpai på sitt eget kjøkken. Det eneste kravet var at de måtte bruke basilikum, pepper og salt for å krydre retten.
Det deltakerne ikke visste var at de ansvarlige for studien hadde lagt til et sporstoff til kalkunen.
Dette sporelementet gjorde det mulig å spore fotavtrykkene til mat, og se hvordan folk fordeler bakteriene rundt på kjøkkenet når de tilbereder mat.
I kjølvannet av studien fant de ut at noen av stedene som fant flest bakterier var benkeplate, skjærebrett, vask og kniver som ble brukt.
Men det var ikke noen av de ovennevnte stedene som fant flest spor etter forberedelsen av kalkunen.
De hyppigst forurensede gjenstandene i studien var krydderbeholderne.
Det betyr at det ikke er benkeplaten, skjærebrettet eller vasken som utgjør størst risiko for matforgiftning på kjøkkenet.
Faktisk kan krydderhyllen være årsaken til matforgiftning, men heldigvis finnes det en løsning.
Bare sørg for å alltid vaske hendene så vel som krydderbeholderne når du er på kjøkkenet.
På denne måten gjør du risikoen for bakterier på kjøkkenet og maten minimal.