Ris er en av de mest allsidige matvarene, og passer godt til alt fra kylling, biff og fisk til karriretter, stekte grønnsaker og en rekke sauser. Men å lage mat kan noen ganger vise seg å være litt av en utfordring.
Vanlige feil som gjøres når du koker ris inkluderer å ikke skylle risen ordentlig eller ikke ha riktig vann-til-ris-forhold.
Dette kan resultere i underkokt, grøtaktig eller tørr ris, hvorav ingen er spesielt behagelige å spise. Og selv om du får alt riktig, kan du fortsatt ende opp med en smakløs siderett. Heldigvis finnes det en enkel løsning.
Eksperten Emma Christensen skrev på matbloggen The Kitchn og delte sine favorittmåter for å få «en kjedelig risgryte til å smake fantastisk».
Hennes første triks for å "holde ris smakfull" er å riste kornene.
"Å riste de tørre riskornene i litt smør eller olivenolje før du tilsetter vannet, får frem smaken og legger til en fantastisk nøtteaktig tone i den ferdige retten," forklarte hun.
Hun anbefalte å prøve dette trikset med brun ris eller fullkorn som bygg.
Hennes andre tips gikk ut på å legge til bare én ekstra ingrediens i kasserollen under kokeprosessen.
Emma foreslo å koke risen med kylling- eller grønnsakskraft, som enten kan være i form av rester av hjemmelaget kraft eller en buljongterning.
Hun sa: "Jeg opplever noen ganger at bruk av 100 prosent kyllingbuljong kan få risen til å føles gummiaktig eller for stivelsesholdig," og la til: "Jeg går vanligvis for en 50/50 blanding av buljong og vann.
"Dette legger til et lag med smak og rikdom uten å gå over bord."
Hennes siste forslag var å krydre risen med det du allerede koker, som noen av de samme krydderne du bruker til hovedretten.
Eksperten oppfordret hjemmekokker til å bruke hele krydder for subtile smaker og malte krydder for en enestående rett. Hun forklarte også at hun "nesten alltid" legger til laurbærpermisjon, uavhengig av hva hun lager mat.