Brød er for mange en del av hverdagen, og for de fleste av oss er det vanskelig å se for seg et måltid uten.
Når brød kommer på salg er det ikke uvanlig at nordmenn kjøper mye og kaster deler av kjøpet i fryseren for å forlenge holdbarheten.
Du må imidlertid være forsiktig når du stapper brød i fryseren – i alle fall hvis du ikke tar noen viktige forholdsregler. Slik skriver mediet Macelleria Zoppelletto.
Den "riktige" måten
Du tenker kanskje at det kan være vanskelig å fryse brød på feil måte, men det er noen steg som bør følges hvis du vil ha det beste resultatet.
Først og fremst kan du med fordel skjære brødet i skiver før du fryser det ned. På den måten kan du lettere hente brød etter behov.
I tillegg må hver skive pakkes forsiktig inn i matfilm eller bakepapir, som gjør at den ikke blir tørr og klissete.
Legg så de innpakkede skivene i en frysepose eller en lufttett beholder hvor luften fjernes for å unngå iskrystaller.
Oppbevaring ved laveste frysetemperatur er nøkkelen til å opprettholde kvaliteten på brødet i flere måneder.
Tining
Når det er på tide å spise brødet du har i fryseren, kan du velge mellom flere tiningsmetoder.
En langsom tining i romtemperatur gir et sprøere resultat, mens en rask oppvarming i ovnen kan være praktisk hvis du har det travelt.
Foretrekker du ristede skiver, kan brødet også ristes direkte i brødristeren.
I tillegg er det også verdt å nevne at brødet er best å være helt tørt når det fryses. Dette sikrer at iskrystaller ikke blir et problem.