Slik oppbevarer du brød i kjøleskapet: Her er trikset ingen kan

11/10/2024 05:00

Sofie

LIVSSTIL
Foto: Wikimedia Commons
Å fryse brød er tilsynelatende en stor vitenskap.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Brød er for mange en del av hverdagen, og for de fleste av oss er det vanskelig å se for seg et måltid uten.

Når brød kommer på salg er det ikke uvanlig at nordmenn kjøper mye og kaster deler av kjøpet i fryseren for å forlenge holdbarheten.

Du må imidlertid være forsiktig når du stapper brød i fryseren – i alle fall hvis du ikke tar noen viktige forholdsregler. Slik skriver mediet Macelleria Zoppelletto.

Den "riktige" måten

Du tenker kanskje at det kan være vanskelig å fryse brød på feil måte, men det er noen steg som bør følges hvis du vil ha det beste resultatet.

Først og fremst kan du med fordel skjære brødet i skiver før du fryser det ned. På den måten kan du lettere hente brød etter behov.

I tillegg må hver skive pakkes forsiktig inn i matfilm eller bakepapir, som gjør at den ikke blir tørr og klissete.

Legg så de innpakkede skivene i en frysepose eller en lufttett beholder hvor luften fjernes for å unngå iskrystaller.

Oppbevaring ved laveste frysetemperatur er nøkkelen til å opprettholde kvaliteten på brødet i flere måneder.

Tining

Når det er på tide å spise brødet du har i fryseren, kan du velge mellom flere tiningsmetoder.

En langsom tining i romtemperatur gir et sprøere resultat, mens en rask oppvarming i ovnen kan være praktisk hvis du har det travelt.

Foretrekker du ristede skiver, kan brødet også ristes direkte i brødristeren.

I tillegg er det også verdt å nevne at brødet er best å være helt tørt når det fryses. Dette sikrer at iskrystaller ikke blir et problem.