Få ting kan måle seg med smaken av en perfekt bakt potet, og når du bruker en airfryer, får du en potet med et utrolig sprøtt skall og en deilig myk kjerne.
Airfryeren gjør det raskt og enkelt å lage denne klassikeren, samtidig som resultatet blir fantastisk hver gang.
Det beste med bakt potet er at den kan tilpasses akkurat slik du ønsker. Fyll den med smakfull skinke, sprøstekt bacon, krydret chorizo eller kanskje en kombinasjon av alt? Du kan også legge til en klatt smør, rømme, ost eller ferske urter for ekstra smak.
Hvis du liker en lettere variant, kan du prøve med grønnsaker som mais, paprika eller vårløk. Mulighetene er uendelige, og du kan virkelig bruke fantasien for å lage den perfekte poteten for enhver anledning.
Ingredienser til 2 porsjoner:
2 stk. bakepotet
2 dl lettrømme
160 g hermetiske maiskorn (liten boks)
0,5 stk. finhakket løk
200 g strimlet kokt skinke
2 ss sennep
1 ts finhakket frisk timian
1 ts finhakket bladpersille
0,5 ts salt
1 ts pepper
100 g revet ost
Slik gjør du:
Bruk en gaffel og stikk mange små hull over hele poteten. Legg poteten i airfryeren og bak på 225 °C i 60 minutter.
Lag fyllet ved å blande sammen rømme, mais, finhakket løk, strimlet skinke, sennep, timian, bladpersille, salt og pepper i en bolle.
Skjær et snitt i toppen av poteten med en kniv. Bruk en skje til å grave ut halvparten av innholdet og bland potetfyllet sammen med skinkeblandingen.
Fordel fyllet i de bakte potetene før du topper med revet ost. Stek videre på 200 grader i 5-10 minutter til osten har smeltet. Tid kan variere mellom produsentene, så sjekk underveis.
Topp gjerne med friske urter og server!
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!
Oppskriften er hentet fra Matprat.no