Det er en rett som vi ofte bruker ved store anledninger, og det er ofte en favorittrett i konfirmasjoner, men å lage den perfekte fløtepoteten kan være en vitenskap. Å lage dem uten krem virker som en umulighet.
Her er imidlertid en oppskrift som garantert vil imponere ved middagsbordet!
For å lage de perfekte fløtepotetene trenger du:
60 gram smør
1/2 dl. mel
6 dl. melk
5 dl. revet ost
1,2 kg poteter
Seks enkle trinn:
Forvarm ovnen til 180 grader og smør en ildfast form
Smelt smøret i en panne og tilsett melet. Varm det opp under omrøring i to minutter til det begynner å boble.
Ta av varmen og tilsett melken sakte mens du rører. Når den er kombinert setter du den tilbake på varmen til sausen koker.
Tilsett revet ost litt etter litt til det blir en kremet masse
Legg en tredjedel av potetene i bunnen av den ildfaste formen, dryss over salt og pepper og hell deretter en tredjedel av sausen over. Gjenta dette to ganger og dryss deretter litt ost på toppen.
Stek potetene en time i ovnen og vips, du har de perfekte krempotetene
Slik setter du ditt eget preg:
Har du lyst til å sette ditt eget preg på oppskriften, kan du gjøre det ved å tilsette sprøstekt bacon. Det er imidlertid viktig at du steker baconet først, ellers blir det liggende og koke i sausen.
Et annet alternativ er å legge til litt grønt i form av hakket vårløk eller gressløk.
Det er også et alternativ å gå med den klassiske sjalottløken, og mange mener at løk bør være en selvfølge i fløtepoteter.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!