Høst og kremet gresskarsuppe går hånd i hånd, omtrent som julekaker og høytiden. Med ankomsten av kjøligere vær, er det den perfekte tiden for å prøve Jamie Olivers versjon av denne høstklassikeren.
Gresskar er sesongens stjerne, og enten du elsker gresskarpai, stekt gresskar eller til og med den trendy gresskarkrydderlatten, er det ingen tvil om at gresskarsuppe er et must.
Ifølge Freundin tar Jamie Olivers oppskrift den til neste nivå med tilsetning av epler, cheddarost og hjemmelagde krutonger, noe som gjør denne versjonen av den trøstende retten til en ekte høstfavoritt.
Høstoppskrift på Jamie Olivers kremete gresskarsuppe
Ingredienser:
1 Hokkaido eller butternut squash (ca. 1,2 kg / 2,6 lbs)
2 løk
3 til 4 ss ekstra virgin olivenolje
2 epler
2 fedd hvitløk
10 g (1/3 oz) fersk salvie
200 g (7 oz) gammelt brød
50 g (2 oz) cheddarost
1 grønnsaksbuljongterning
1 liter (4 1/4 kopper) kokende vann
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 200 °C (400 °F) eller 180 °C (350 °F) med vifte.
Vask gresskaret, halver det og ta ut frøene. Grovhakk kjøttet i biter.
Skrell løkene og skjær dem i terninger. Legg gresskaret og løken i en stor stekepanne, drypp over 2 ss olivenolje og stek i 30 minutter til de er myke og litt sprø.
I mellomtiden, kjerne eplene og skjær dem i terninger. Knus og skrell hvitløksfeddene. Når gresskaret er klart, tilsett noen salvieblader i pannen og stek i ytterligere 10 minutter.
Skjær brødet i biter på ca. 2 cm (3/4 tomme) størrelse og legg på et stekebrett. Dryss de resterende salviebladene på toppen. Drypp med 1 ss olje, bland godt og fordel i et enkelt lag.
Riv 20 g (3/4 oz) av cheddarosten fint og dryss over brødet. Stek i 5 minutter til de er gyldenbrune og sprø for å lage krutonger.
Ta gresskaret og løken ut av ovnen og overfør alt til en stor gryte på middels varme. Smuldre i grønnsaksbuljongterningen, tilsett det kokende vannet og rasp inn resten av cheddaren.
Gi blandingen et oppkok, la det småkoke i noen minutter, og fjern deretter fra varmen. Bruk en blender til å purere suppen til den er jevn.
Smak til og del suppen mellom bollene. Pynt med cheddarkrutongene og sprø salvie. For en ekstra touch, avslutt med en klatt olivenolje.
Nyt denne fyldige og trøstende suppen på en skarp høstdag!