Leter du etter den perfekte høstdessert, som både er lett å lage og som vil bli en slager for hele familien?
Da er en eplecrumble akkurat tingen for deg!
Apple crumble har sine røtter i Storbritannia og ble spesielt populær under og etter andre verdenskrig. På grunn av rasjonering av ingredienser som smør og sukker, var det en billig og enkel dessert som fortsatt lever som en favoritt. Den serveres ofte med pisket krem, vaniljesaus eller is og er perfekt for oppvarming i de kalde månedene.
Siden den gjorde sitt inntog har det imidlertid vært forskjellige versjoner der ingredienser enten har blitt "tilsatt" eller fjernet. Men én ting er sikkert. Ingenting slår den originale og tradisjonelle eplesmuleren.
Det skriver The Mirror .
Ifølge BBC Good Food er dette den enkleste eplesmuldreoppskriften og kommer garantert til å bli en favoritt. Desserten er klar til servering på bare 45 minutter og rekker til seks personer.
Ingredienser til den perfekte eplecrumblen
For toppen (crumble):
300 g hvetemel
En klype salt
175 g brunt sukker
200g usaltet smør, kuttet i terninger og i romtemperatur
For fyllet:
450 g epler, skrelt, kjernet ut og kuttet i 1 cm biter
50 g brunt sukker
1 ss. hvetemel
En klype malt kanel
Hvordan få eplet til å smuldre
Forvarm ovnen til 180°C (160°C varmluft).
Bland mel, salt og sukker godt i en stor bolle.
Tilsett smøret litt om gangen, gni det inn i melblandingen med fingrene til det minner om grove brødsmuler og smøret er godt fordelt.
I en annen bolle blander du eplebitene med sukker, mel og kanel. Rør forsiktig slik at frukten forblir hel, men dekkes godt av blandingen.
Smør en 24 cm ildfast form med smør og fordel epleblandingen på bunnen. Dryss smuldreblandingen jevnt over toppen.
Stek crumblen din i ovnen i 40-45 minutter til toppen er gyllen og eplene bobler under den sprø overflaten.
Når eplecrumblen din er klar kan du servere den med en god porsjon kremfløte, vaniljeis eller en klassisk vaniljesaus. Det er den ultimate høstdessert, som både er lett å lage og uimotståelig.