I Italia lager de risgrøt på denne måten, den smaker bedre enn vår

19/12/2024 22:00

Sofie

MAT
Foto: Nyheder24
Foto: Nyheder24
Hvis det er én ting italienere er gode på, så er det mat.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Risgrøt er en klassiker i Norge, som nytes spesielt om høsten og ved juletider. Dens kremete tekstur og varme kanelduft gjør den uimotståelig.

I Italia er de eksepsjonelle på å lage risgrøt, som i Italia går under navnet 'Risotto al Latte' I Italia er det litt mer en dessert, hvor det i Norge ofte er hovedmåltidet, og jeg lurer på om de kjære italienerne vil derfor også påstå at deres versjon smaker bedre enn vår.

Hvordan lage risgrøt i Italia? Er ris sunt, og gjelder dette også i en risgrøt?

Oppskrift på ekte italiensk risotto al latte -
Det trenger du:
  • 300 g risottoris (f.eks. Arborio eller Carnaroli)

  • 1 liter helmelk

  • 50 g smør

  • 50 g sukker

  • 1 vaniljestang

  • Revet sitronskall fra 1 økologisk sitron

  • En klype salt

Slik gjør du det:

  1. Skrap vaniljestangene ut av vaniljestangen.

  2. Ha melken, vaniljekorn og vaniljestangen i en panne og varm den sakte opp.

  3. Tilsett risen og la dem surre på svak varme i ca. 30-35 minutter. Rør jevnlig.

  4. Når risen er mør og har absorbert mesteparten av melken tilsetter du smør, sukker, sitronskall og salt.

  5. Rør godt til smøret er smeltet og sukkeret er oppløst.

  6. La retten hvile i 5 minutter før servering.

  7. Server lun, eventuelt med litt ekstra sukker eller kanel på toppen.

En deilig risotto al latte kan oppbevares i kjøleskapet i en lufttett beholder i opptil 2 dager.

Hvis den må varmes opp igjen, varm den forsiktig i mikrobølgeovnen eller på komfyren med litt ekstra melk for å gjenopprette den kremete konsistensen.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!