Før du begynner å lage mat, bruk riktig forhold mellom melk eller fløte og egg. Egg inneholder bare en viss mengde væske.
For å unngå tørre egg, unngå overoppheting av pannen. Hold blandingen i bevegelse, men ikke rør for mye, ellers vil du ende opp med små klumper. Den siste delen av matlagingen er ikke før du har tatt eggene av varmen, så timing er også en viktig del av det.
Trinn 1
Bruk en gaffel og pisk åtte egg med 1/3 kopp fløte eller melk i en bolle. Bruk et forhold på 2 ts væske pr egg for å forhindre at eggerøre oser overflødig fuktighet.
Steg 2
Varm 10 gram smør i en stekepanne på middels varme. Tilsett eggedosisen. Stek, løft og skyv med en tresleiv fra utsiden mot midten - dette holder eggene dine lette og myke.
Trinn 3
Kok i to minutter eller til tre fjerdedeler av blandingen er kokt. Ta kjelen av varmen og vend blandingen forsiktig to ganger. Gjenværende varme vil fullføre tilberedningen.
Prøv disse eggerøre-ideene:
Etter at du har tatt av varmen, kan du tilsette smuldret feta og dill eller mascarpone og gressløk
Til en kafé-frokost kan du servere eggerøre med røkelaks, sautert sopp med skiver avokado eller bakte tomater med sprø prosciutto
Hvis du ikke har prøvd eggerøre med ost før, er det en fin måte å heve eggene dine på
Nå er du klar til å lage eggerøre slik du kjenner dem fra en restaurant. Det beviser også at det ikke trenger å være vanskelig.