Pasta i alle dens former er det som holder ukens hjul i gang. Her er en ny deilig seks-ingrediens saus som vil gjøre pastakvelden din til en suksess.
Denne oppskriften forutsetter at du har pasta og olivenolje som basisvarer på kjøkkenet ditt, men de øvrige ingrediensene er både budsjettvennlige og lette å finne.
Og jeg antar også at du liker ost, for alle disse oppskriftene inkluderer ost. Hva er en pastakveld uten ost?
Svine-ragu med burrata og casarecce
Dette er ragu på den enkle måten. Ved å karamellisere pølsefyllet og dekke det med soltørket tomatpesto, oppnår du en dyp smak på under en fjerdedel av tiden.
Det gjør denne retten til en perfekt middagsløsning midt i uken og en sann balsam for sjelen.
Ingredienser
500g casarecce pasta
Saus
2 ss olivenolje
1kg kvalitets svinepølser med fennikel, uten skinn og hakket
200g soltørket tomatpesto
250ml (1 kopp) hvitvin
1.6kg (4 x 400g bokser) finhakkede tomater
125ml (½ kopp) fløte
1-2 kuler burrata
Friske basilikumblader (valgfritt), til servering
Fremgangsmåte
Kok pastaen etter anvisningen på pakken, til den er al dente. Sil av og sett til side.
Varm oljen i en stor gryte over middels varme. Tilsett pølsefyllet og stek det mens du rører, til det er gyllent og karamellisert.
Rør inn tomatpestoen, og la det småkoke i et par minutter for å blande smakene godt.
Hell hvitvinen i gryten, og la den koke til vinen nesten har fordampet.
Tilsett de hakkede tomatene, og la sausen småkoke i cirka 20 minutter, eller til den har tyknet.
Rør inn fløten, og smak til med salt og pepper.
Vend pastaen inn i sausen, til den er godt dekket.
Server med burrata på toppen og friske basilikumblader, hvis ønsket.
En pastakveld med wow-faktor
Denne seks-ingrediens sausen er både enkel og rask å lage, men den leverer en smaksopplevelse som får deg til å glemme hvor enkel den egentlig er. Den karamelliserte pølsen og den rike tomatsausen med et kremet touch av burrata vil raskt bli en favoritt i hjemmet ditt.
Med denne oppskriften i bakhånd er det ingen unnskyldning for ikke å nyte en deilig og tilfredsstillende pastakveld midt i uken. Bon appétit!
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!