"Jeg har aldri forstått poenget med hakkede tomater på boks," sier Claire Lower, matredaktør for Lifehacker.
"Ærlig talt, de er bare en dårligere versjon av hele tomater. De smaker sjelden så godt som hele, skrellede, og brytes aldri helt ned under koking. Dette betyr at de beholder formen lenge etter at de andre ingrediensene har blitt til grøt."
"Kanskje du vil ha varme biter av merkelig faste tomater i gryterettene og sausene dine, men det gjør jeg ikke. Jeg vil at tomatene mine skal smelte og blande seg. Ved å bruke hele, skrellede tomater trenger jeg bare å ha én type tomat på lager."
"I stedet foretrekker jeg å ta hele, skrellede tomater og bruke et øyeblikk på å hakke dem."
Hvordan hakker jeg tomatene mine?
Å hakke glatte, skrellede plommetomater kan virke som en rotete oppgave, men det er faktisk enkelt å håndtere. Bare ta en ren kjøkkensaks, stikk den rett i formen og hakk tomatene til ønsket størrelse før du legger dem i suppen, lapskausen eller sausen.
Hvis du vil ha biter av gjenkjennelig tomat, kan det også oppnås uten natriumklorid. Reserver noen av tomatene du har hakket selv og tilsett dem litt senere i kokeprosessen. De vil være tykke, men ikke ubehagelig faste og sausen din vil smake merkbart bedre.
Og hvis du vil ha knuste tomater? Bruk hendene. Det er rotete, ja, men merkelig nok også beroligende.
"Bare husk å si nei til din gamle vane med å kjøpe hermetiske hakkede tomater i store mengder. Du vil takke meg senere," sier Claire Lower.