Du kjenner det sikkert godt.
Du har kjøpt et deilig brød på bakeriet og tenker at det i hvert fall holder ut uken. Dessverre oppdager du allerede på dag to at brødet er blitt så tørt at det nesten er umulig å tygge.
Men hva har du gjort galt? Når det gjelder oppbevaring av brød, er det flere faktorer som bør vurderes.
Ifølge bakeren, Joost Arijs, spiller både emballasjen og tilstanden til brødet en viktig rolle.
- Papirposene som bakerier leverer inneholder parafin. Dette for å hindre at brødet tørker ut, forklarer han, og anbefaler deretter å la være å kutte brødet i skiver.
Slik skriver media Gelderlander.
En av de vanligste lagringsmetodene er papirposer. De fungerer godt til oppskåret brød, men er ikke alltid den beste løsningen, forklarer bakeren:
"Vi anbefaler å oppbevare selve brødet i silkepapir eller bare i et håndkle. På denne måten holder det ferske brødet ditt godt i minst to til tre dager, sier han.
Brødskiver har derimot kortere holdbarhet og bør spises raskt for å unngå at skivene tørker ut.
Hold deg unna plastposen
Er du en av dem som vanligvis oppbevarer brødet ditt i plastposer, vær oppmerksom på at dette kan føre til fuktighetsansamling og tap av den sprø skorpen.
Derfor er papirposen en bedre løsning. I tillegg kan en brødbeholder i enten plast eller metall være en god investering.
Brød i fryseren
Å legge brød i fryseren er også et alternativ, men bakeren er ikke fan av den metoden.
- Frysing ødelegger sprøheten i brødet og påvirker smaken, sier han. Dessuten forlenger ikke frysing nødvendigvis holdbarheten til brødet etter tining.
Avslutningsvis kan vi konkludere med at det anbefales å kjøpe et helt brød fra bakeren, oppbevare det riktig, og kun kutte de skivene som skal brukes.
På denne måten sikrer du den beste smaken og konsistensen.