Dette er den største 'havregrøt-synden': Mange glemmer å gjøre det

09/09/2024 15:00

Sofie

MAT
Foto: Shutterstock
Det er et viktig skritt mot å få dem perfekte.

Havregrøt har vært en klassiker på frokostbordet i mange år, men det betyr på ingen måte at det ikke finnes flere måter å optimalisere den næringsrike retten på.

Mange kjenner allerede rådet om at grøten bør putre og ikke koke for å oppnå best konsistens.

Men ifølge Hanne Buxrud, forfatteren bak en bok om havregrøt, finnes det et annet triks som kan gjøre grøten sunnere.

Det forteller hun til matmagasinet KK.

Hun anbefaler at du lar grynene trekke over natten, eller i minimum 4 timer.

Dette gjør det lettere for kroppen å ta opp de mange næringsstoffene.

Havregryn er ikke bare populær for sin allsidighet, men også for sine helsemessige fordeler.

I følge Green Choice Food dekker én porsjon havregryn nesten halvparten av den anbefalte daglige mengden fullkorn.

Havre er også rik på flerumettede fettsyrer, som bidrar til å senke kolesterolnivået, og inneholder beta-glukaner, som kan stabilisere blodsukkeret etter et måltid.

I tillegg er havregryn en av de mest næringsrike frokostblandingene, spekket med vitaminer som B1, B2 og E, samt mineraler som magnesium, jern og sink. Til tross for de mange helsemessige fordelene, er havregryn en budsjettvennlig mat.

For å lage den beste havregryn, må du gjøre følgende:

1.) Bløtlegg grynene i minimum fire timer

2.) Gi det et oppkok og skru ned varmen

3.) La småkoke til grøten får ønsket konsistens, men det bør ikke ta mer enn noen minutter