Tikka masala er en populær rett som består av biter av marinert kjøtt (vanligvis kylling, kjent som "chicken tikka") som blir grillet eller stekt og deretter servert i en krydret, kremet tomatbasert saus.
Retten er kjent for sin rike smak, som kombinerer varme krydder som garam masala, spisskummen, koriander, ingefær og hvitløk, sammen med fløte eller yoghurt som gir en myk og fyldig tekstur.
Det er faktisk ikke så vanskelig å lage selv. Og det er utrolig smakfullt!
Indisk eller britisk?
Det er litt uenighet om hvor "tikka masala" egentlig kommer fra. Mange mener at retten ble utviklet i Storbritannia av sørasiatiske kokker som ønsket å tilpasse indiske retter til britiske ganer. Andre mener den har røtter i India eller Pakistan.
Uansett hvor den kommer fra, har tikka masala blitt en av de mest populære "indiske" rettene i verden, spesielt i Storbritannia, hvor den ofte omtales som "Britain's true national dish".
Og den smaker himmelsk.
Slik lager du den selv
Her bruker vi en tikka masala-saus, som fås i alle vanlige matbutikker - og helt vanlig kjøttdeig. Vi lager den som en vanlig lasagne, men helt vanlig blir den jo ikke!
I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.
Ingredienser (4 porsjoner):
400 g kjøttdeig
2 ss margarin eller olje til steking
1 glass tikka masala saus
9 stk. lasagneplater
100 g revet hvitost
Fremgangsmåte:
1. Stek kjøttdeig i to omganger i en stekepanne med margarin eller olje. Tilsett tikka masala saus.
2. Legg kjøttsaus og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Begynn med kjøttsaus.
3. Strø over revet ost. Stek lasagnen i ca. 20 minutter.
Server med salat og rømme.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!