For mange er speilegg en del av en god frokost. Alle lager speilegg forskjellig – noen foretrekker dem sprø på begge sider, mens andre liker en myk eggeplomme best.
Blant folk som er glad i å lage speilegg, er det to grupper til: de som bruker smør og de som bruker olje. En guide til steking kan virke overflødig, men de fleste gjør feil uansett.
Unngå denne feilen når du steker stekte egg
Salt er en nødvendighet når man lager speilegg. Det avgjørende er imidlertid hvor du tilsetter saltet – det er her mange gjør en stor feil.
Salt bør aldri drysses direkte på eggeplommen, da det kan skape stygge flekker. For å få det perfekte speilegget bør salt kun drysses på eggehviten. Noen salter også kun det smeltede smøret før de steker eggene sine, noe som også kan vise seg å være en god løsning.
Hemmelig triks for det perfekte stekte egget
Stekt egg er vanligvis stekt med smør eller olje. Men du kan også bruke fløte med et fettinnhold på 35-38 prosent. Tilsett litt fløte i en panne, dryss over salt og pepper, og tilsett eggene. Speilegget blir spesielt delikat og får en fantastisk aroma.
Speilegget skal ikke stekes på høy varme, ellers kan det brenne seg. Stek den på middels varme, så er du sikker på at den både får en sprø skorpe og er enkel å ta av pannen.
Når eggehviten har fått ønsket farge, kan det stekte egget skyves fra pannen til tallerkenen. I tillegg til salt og pepper kan du også tilsette friske urter for ekstra smak. Du kan f.eks. velg å hakke litt vårløk, som egner seg veldig godt til dette formålet.