Visste du at du kan fryse avokado? En matblogger har imponert internett med en hemmelig metode for å holde avokado perfekt moden i månedsvis – mange bekrefter at den "smaker like godt som fersk" når den tines.
Kokken forklarte at frysing av most avokado er en fin måte å forhindre at den blir brun.
"Jeg har begynt å fryse avokado," sa hun i Facebook-gruppen Delish Recipes Family, ifølge 7news.
"Jeg moser dem og bruker en liten skje. Så fryser jeg dem ned. De blir ikke brune i det hele tatt, og når de er faste etter noen timer, kaster jeg dem i en frysepose."
Mens noen foretrekker å presse en god skvis sitronsaft inn i den moste avokadoen før de fryser dem, sa hun at hun ikke tilsetter noe selv.
"Ingen ekkel bruning eller å kaste ut utgåtte avokadoer. Jeg fryser ned omtrent to poser om gangen. De tørker også vakkert. Prøv det," sa hun.
Frosne avokadoer er vanligvis gode i tre til seks måneder. Innlegget hennes fikk 10 000 "likes" - og det var hundrevis av mennesker som sa at de ikke kunne vente med å prøve den "geniale" og "fantastiske" metoden.
"Aldri vurdert dette. Flott idé," skrev en seer, mens en annen skrev: "Dette er genialt! Takk!"
"Jeg skreller, kutter og fryser dem som jeg gjør med bananer. Mos dem når de tas ut for guacamole," skrev en tredje.
Matblogger My Nguyen delte en annen teknikk for å fryse frukten – som viser hvordan hun vanligvis legger en hel avokado, skinn på, direkte i fryseren.
"Jeg er i ferd med å spare deg for mye penger på avokado. Spar avokadoene dine før de blir dårlige ved å fryse dem. Denne avokadoen er veldig moden. I stedet for å la den bli dårlig, legger jeg den i fryseren," sa hun.
Nguyen demonstrerte deretter hvordan hun vanligvis tørker de frosne avokadoene sine.
"Alt du trenger å gjøre er å legge den i varmt vann. Når du fryser avokado, bryter du ned celleveggene, noe som gjør avokadoene mykere og kremere," sa hun.
Når avokadoen er myk, skreller hun av huden og bruker den til smoothies eller guacamole. Mange var imponert over trikset, mens andre bekreftet at de ikke kunne smake forskjellen etter tining.
"Det ser ikke pent ut, men smaker det samme," skrev en, mens en annen skrev: "Visste ikke! Jeg pleier å kaste dem."
"Jeg kommer definitivt til å bruke dette trikset nå," kimet en tredje.