Genial oppskrift på enkle og himmelske mini ostekaker

04/12/2024 12:01

Emma

MAT
Foto: Youtube
Hvis du liker ostekake - så vil du garantert like denne enkle og deilige oppskriften også!

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Ostekake er en ekte klassiker, og den kommer i et utall deilige varianter. Denne oppskriften vil garantert gå bra med alle som liker ostekake - og den er også ekstremt enkel å lage.

Bunnen er laget av digestive kjeks, hvor det er en deilig frisk krem og til slutt et bær eller annen frukt på toppen. For å gi det en liten vri, er denne oppskriften laget slik at du får 12 mini cheesecakes, i stedet for en stor.

Perfekt for gjester eller bare når søtsuget kommer.

For å lage 12 stykker trenger du følgende:

Til bunnen:

150g Digestive kjeks

60g smeltet smør

For fyllingen:

300g naturlig kremost - muligens Buko eller Philadelphia

1 dl sukker

2 egg

1 ts vaniljepulver eller vanilje fra en fersk vaniljestang

1 ss limesaft

1 1/2 ss hvetemel

2 dl rømme

Som dekorasjon:

Friske bær eller frukt

Tips:

Du kan også toppe ostekakene dine med ripsgelé.

Varm et glass ripsgelé over svak varme til den er helt flytende - uten å være for varm. Hell den deretter over ostekakene og pynt umiddelbart med bær eller frukt, da ripsgeléen raskt stivner. Dermed får du en fin dekorativ topp og et friskt spark i ostekakene dine.

Slik gjør du:

1. Gi kjeksene en tur med stavmikseren - eller knus dem grundig med en kjevle. Hell deretter de knuste kjeksene i en bolle og bland dem grundig med smeltet smør.

2. Ta ut en muffinsform og legg i muffinsformes papir slik at du enkelt kan få de ferdige ostekakene opp igjen. Fordel kjeksblandingen i de 12 formene og press den godt inn i bunnen av formen.

3. Ta nå i en ny bolle, hell i kremosten, som du visper til en kremet konsitens. Hell samtidig litt sukkeret i om gangen.

4. Bland deretter inn egg og visp dem til en glatt "deig". Tilsett vanilje, limesaft og mel og slå deretter blandingen igjen. Til slutt, tilsett rømme og visp en siste gang - det er viktig at blandingen ikke piskes "hardt".

5. Fordel kremen i de 12 muffinsformene.

6. Stek kakene i ovnen på 160 grader i 15 minutter.

7. La kakene avkjøles helt i kjøleskapet før du pynter dem med ripsgelé, bær, frukt eller noe annet.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!