Gode ​​nyheter for alle sjokoladeelskere: Tilsatt sukker kan forsvinne for godt

21/09/2024 19:00

Sofie

MAT
Foto: Pexels
Forskere gjør et stort gjennombrudd i sjokoladeverdenen.

Sjokolade har vært et hett tema i det siste ettersom stigende kakaopriser har skapt bekymring for at sjokoladeprisene også vil stige.

Selv om mange forbrukere fortsatt er bekymret for økonomien, er det positive nyheter for de som har en søt tann – denne gangen i form av en mulig revolusjon på ingrediensnivå.

For sjokoladeelskere som ønsker å redusere sukkerinntaket, kan det være gode nyheter på vei.

Forskere i Sveits har utviklet en ny metode for å produsere sjokolade, som reduserer behovet for tilsatt sukker – uten at det går på bekostning av smaken.

Ifølge BBC, som Videnskab.dk viser til, går den nye metoden ut på å bruke hele kakaofrukten i stedet for bare frøene, som tradisjonelt brukes.

Hele kakaofrukten brukes

Normalt er det kun frøene fra kakaofrukten som brukes i sjokoladeproduksjonen, mens resten av frukten går til spille.

Men forskere fra ETH Zürich har funnet en måte å utnytte hele frukten på, som både reduserer ressurssvinn og eliminerer behovet for ekstra tilsatt sukker.

Mishra og forskerteamet hans har oppdaget at kakaofruktens naturlige juice, som har en søt smak som minner om ananas, kan konsentreres til en sirup som brukes i produksjonen av sjokolade.

Denne metoden muliggjør sjokoladeproduksjon uten å tilsette ekstra sukker utover det som finnes naturlig i frukten.

Selv om sjokoladeprisene fortsatt kan bli påvirket av den flyktige kakaohandelen, skaper den nye metoden håp for en fremtid hvor sjokolade er både mer bærekraftig og sunnere.

Dette er kjærkomne nyheter for sjokoladeelskere over hele verden, som ikke bare setter pris på smaken, men også er interessert i hvordan favorittgodbitene deres lages.