Professor Tim Spector, en genetisk epidemiologiekspert ved King's College London og grunnlegger av helseappen Zoe, har delt noen innsiktsfulle nyheter om sjokoladens helsebringende fordeler, melder Express.
Han hevder at sjokolade kan være bra for deg, men bare hvis du velger riktig type, nemlig sjokolade med en andel kakao.
Professor Spector advarer om at de fleste sjokolader som konsumeres er av lav kvalitet, fylt med sukker og tilsetningsstoffer, og inneholder minimalt med kakao.
-Det meste av sjokoladen som spises inneholder enorme mengder sukker, tilsetningsstoffer og lite kakao, sier han. Dette gjør dem til en dårlig kilde for helsefordeler.
En plate av den populære Cadbury's Dairy Milk-sjokoladen inneholder bare 25 % kakao, noe som er det minimumskravet som kreves av EU.
I USA er kravene enda lavere, med kun 10 % kakao nødvendig for at et produkt kan klassifiseres som sjokolade.
Spector advarer mot å spise disse sukkerholdige variantene, da de ikke gir noen nevneverdige helsemessige fordeler.
I stedet anbefaler han mørk sjokolade med minst 70 % kakao og så få ingredienser som mulig.
Sjokolade som kun inneholder kakao, kakaosmør og sukker er det beste alternativet. Mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold er rik på antioksidanter og kan bidra til bedre hjertehelse, lavere blodtrykk, redusert betennelse og til og med bedre blodsukkerkontroll for diabetikere.
Så, om du velger sjokolade med omhu kan du spise den med god samvittighet.
Velg kvalitetsvariantene med høyt kakaoinnhold for å få de helsemessige fordelene som sjokoladeplaten er fullpakket med.