Holder seg frisk i opptil 6 måneder: Her er det beste stedet å lagre løk og hvitløk

19/07/2024 07:00

Sofie

MAT
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Løk og hvitløk bør holde seg lenge, men du kan forlenge holdbarheten betraktelig med måneder hvis du vet riktig sted å oppbevare dem.

Monica Matheny, en matlagingsekspert og grunnlegger av The Yummy Life, delte hennes kamp med å holde løk og hvitløk fersk. Selv når hun oppbevarte dem i en kjøkkenskuff, begynte de å "råtne, mugne eller spire" for tidlig.

Men Monica lærte et verdifullt tips fra moren sin, kjent som Grammy, for å forlenge holdbarheten til disse grønnsakene: "Nylig kom moren min (Grammy) til unnsetning. Da jeg besøkte henne forrige gang, viste hun meg metoden hennes for å lagre løk, hvitløk og sjalottløk."

Monica var i utgangspunktet skeptisk, men "moren min hadde sjelden eller aldri tatt feil før, så jeg bestemte meg for å prøve." Hun oppdaget at ved å legge løk og hvitløk i en vanlig papirpose som var stukket med hull, kunne du forlenge holdbarheten deres i flere måneder.

"Jeg har lært leksen min: lytt alltid til moren din," skrev Monica. "De prikkede papirposene tillater nok luftsirkulasjon til å bevare disse grønnsakene lenger. Hvem hadde trodd?"

For å lagre løk og hvitløk på riktig måte, trenger du en brun papirpose, en hullstans, en markør og binders. Pass på at løken og hvitløken er intakt og fast, da dette vil bidra til å holde dem friske lenger.

Start med å brette papirposen og lage hull langs kanten. "Det var slik Grammy lærte meg (og hun tar sjelden feil)," bemerket Monica. Brett posen sakte, prikk langs den ene kanten, og gjør det samme langs den motsatte kanten, og la omtrent en tomme mellom hullene.

Fyll posen halvveis med løk og hvitløk, merk den med tusj og bruk binders til å forsegle den på toppen.

Monica påpekte: "Så enkelt er det! Jeg kjøper løk i store mengder, spesielt gul løk, så jeg bruker flere poser med hull for å holde dem adskilt. Posene kan gjenbrukes flere ganger til de blir slitt."

For å sikre optimal oppbevaring av løk og hvitløk, plasser dem på et kjølig, mørkt sted med god luftsirkulasjon. "Luften må kunne sirkulere rundt posene - det er hele poenget med hullene."

Unngå å lagre løk og hvitløk ved siden av poteter, da poteter frigjør etylen, et modningshormon som kan fremskynde ødeleggelsen av løk og hvitløk.

Monica rådet: "Poteter og løk bør ikke lagres sammen da gassene de produserer kan skade hverandre."

Kilde: Express