Kokken avslører: Derfor bør du ALDRI tilsette melk i eggerøre

31/12/2024 17:00

Sofie

MAT
Foto: Shutterstock
En kokk avslører nå hvorfor du aldri bør tilsette melk til eggerøre.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Eggerøre, eller rørte egg som vi også kjenner dem som, er et must på ethvert brunsjbord. Selv om det kan virke som en enkel rett å tilberede, kan det være en utfordring å få dem helt riktig.

Ett feil trekk og eggene kan ende opp tørre, gummiaktige og uten den kremete konsistensen som kjennetegner den perfekte eggerøre.

Men frykt ikke, en kokk har forklart en måte å få det perfekte eggerøre hver gang – og det er UTEN melk.

Det skriver Daily Record.

"Aldri tilsett melk til eggerøre - det fortynner smaken og gjør det mer sannsynlig at de blir gummiaktig," sier han og fortsetter:

Dette er den hemmelige ingrediens
"Det er alltid smør som gjør det for meg. Pass på at smøret ditt er gyllent, men ikke brunt før du legger til eggene. Hold dem i bevegelse på middels til lav varme."

Og han er ikke den eneste som mener at melk skal stå i kjøleskapet der den hører hjemme. Kokken Luke Selby, som jobber på en topprestaurant, har sagt å tilsette melk til eggerøre er en "dødssynd".

Han la til:

"Det gjør dem bare for vasne."

Slik skal de piskes
Hvis du fortsatt er litt forvirret om hvordan du lager de perfekte eggerøre, kan du lære av den verdenskjente kokken Thomas Keller.

Han anbefaler å piske eggene med en håndmikser – fremfor å røre dem for hånd – og også sikte dem.

Matelskeren Maxine Sharf delte nylig en video på TikTok der hun forklarte:

"Jeg bestemte meg for å lage eggerøre som en Michelin-stjernekokk, så jeg studerte Thomas Kellers metode og prøvde den. Han lar deg sikte eggene for å bryte proteinene og deretter koke dem på veldig lav varme med litt crème fraiche tilsatt på slutten."

"Jeg sier deg, de var så kremete og utrolig," la hun til.

Så neste gang du vil unne deg selv og kanskje familien din med eggerøre, husk å utelate melk og stol i stedet på smør når du vil oppnå den perfekte teksturen og smaken.

Ha det gøy på kjøkkenet!

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Hva er den største strømforbrukeren i huset ditt? Det er verken kjøleskapet eller vaskemaskinen, men noe mange nordmenn ikke tenker over. De fleste ser etter strømslukere blant de største apparatene, men det er faktisk ikke alltid tilfellet.