Potetmos er en flott siderett til de fleste måltider, enten du serverer pølser eller lager en hyrdepai til måltidet.
Men klumpete mos eller mos som bare ikke er helt riktig, kan lage eller ødelegge et måltid. Heldigvis har en toppleder delt hvordan du kan lage mosen din perfekt hver gang – og mange av oss gjør en enkel feil.
Mary-Frances Heck, som jobber i Bon Appetits testkjøkken, avslørte sine ni beste tips for den velsmakende komfortmaten i vinter, med noen hint som garantert vil overraske noen.
Bruk flere varianter
Det første tipset er å bruke mer enn én type potet. Dette kan virke litt nytteløst, men metoden kan faktisk bidra til å forbedre teksturen på tilbehøret ditt.
Kokken sier at du bør prøve en blanding av vokspotet og stivelsesholdige poteter for optimal konsistens.
Det andre tipset er å sørge for at du vasker potetene dine. Selv om dette kan virke åpenbart for noen, kan smuss og korn ha stor innvirkning på mosen din hvis du overser dette trinnet.
Unngå kokende vann
Du bør også unngå å bruke kokende vann, anbefaler Mary-Frances. Start heller med kaldt vann og ha potetene i før du skrur opp varmen.
Dette vil sikre at de koker jevnt. Det er også viktig å tilsette rikelig med salt i vannet, da potetene vil absorbere krydderet og bli bedre.
Etter dette bør du holde temperaturen stabil, da kraftig koking av potetene dine risikerer at de faller fra hverandre. I stedet anbefales det å simre.
Tøm dem godt
Etter dette bør du sørge for å tømme potetene ordentlig før du begynner å mose dem. Mary Frances anbefaler å investere i en skikkelig potetmasher i stedet for å bruke en gaffel. Hvis du føler deg litt fancy, kan du også prøve å bruke en potetstigerør for å gjøre jobben. Dette vil gi potetene en fantastisk luftig tekstur uten klumper og støt.
Du bør også varme opp melken før du legger den til potetene, sa Mary. Dette vil gjøre mosen fin og glatt. Derimot bør smøret du tilsetter være kaldt, rett fra kjøleskapet, for å sikre at det smelter jevnt i mosen.
Kilde: DailyRecord