Bacon er elsket av mange og brukes i en mengde retter, fra frokostklassikeren, egg og bacon, til burgere, salater og som et sprøtt dryss på potet-purresuppe.
Man kan nesten bli fristet til å si at bacon ikke er 'bare bacon', men snarere en livsstil.
Uansett er det vanskelig å holde tilbake et smil når man ser et intervju med Jakob Ellemann, der han uttrykker sin store begeistring for bacon under et møte med en ung mann fra Veganpartiet; han elsker det faktisk – og det gjør mange også.
Se video med Jakob Ellemann og Veganpartiet her
Når det kommer til helse, er bacon vanligvis ikke det beste valget.
Bacon er faktisk ganske usunt siden det inneholder en betydelig mengde mettet fett. Et høyt inntak av mettet fett er assosiert med økt risiko for hjerte- og karsykdommer. Bacon er også veldig salt, noe som kan være en bekymring for personer med høyt blodtrykk eller de som trenger å begrense saltinntaket av helsemessige årsaker.
Det kan virke uforståelig å klare seg uten bacon i burgere eller på omeletter. Men hvem sier at du ikke kan tilberede det på en sunnere måte?
En ny type bacon vinner terreng på det sosiale mediet TikTok, og brukerne er rett og slett begeistret, selv skeptikere har testet oppskriften og måtte innrømme at den er overraskende god.
Her er det du trenger for å lage "bacon" til to personer:
2 stk. bananskall
2 ss. soyasaus
1/2 ts. hvitløkspulver
2 ts. lønnesirup
1/2 ts. salt
1/2 ts. røkt paprika
Handlingsforløp:
Start med å rense bananskallene grundig for bananrester. De må være helt fri for strenger og bananrester.
Rør alle de andre ingrediensene sammen til en marinade.
Hell marinaden over bananskallene og la dem marinere i ca 15 minutter.
Stek de marinerte bananskallene i olje på høy varme til de blir sprø og begynner å karamellisere.
(Se videoen nedenfor)
God appetitt! Nyt bacon uten dårlig samvittighet.