Eggerøre, er klassiker på ethvert brunsjbord eller helgefrokost-tallerken.
Selv om tilberedningen kan virke enkel, kan det være en utfordring å oppnå den perfekte konsistensen.
En feil bevegelse kan resultere i tørre, gummiaktige egg uten den kremete følelsen.
Men frykt ikke, en kokk har forklart en metode for å oppnå perfekt eggerøre hver gang – og det er UTEN melk.
Det skriver Daily Record som har snakket med den renomerte kokken Dan Joine.
Melken gjør eggerøren gummi-aktig
"Aldri tilsett melk til eggerøre - det fortynner smaken og gjør det mer sannsynlig at de blir gummiaktig," sier han og fortsetter:
"Det er alltid smør som gjør det for meg. Pass på at smøret ditt er gyllent, men ikke brunt før du legger til eggene. Hold dem i bevegelse på middels til lav varme."
Melk i eggerøre er en "dødssynd"
Og han er ikke den eneste som mener at melk skal stå i kjøleskapet der den hører hjemme.
Kokken Luke Selby, som jobber på en topprestaurant, har sagt at å tilsette melk til eggerøre er en "dødssynd". Han la til: "Det gjør dem bare for vasse."
Prøv en blender
Hvis du fortsatt er litt forvirret om hvordan du lager de perfekte eggerøre, kan du lære av den verdenskjente kokken Thomas Keller.
Han anbefaler å piske eggene med en blender – fremfor å røre dem for hånd – og også sikte dem.
Matelskeren Maxine Sharf delte nylig en video på TikTok der hun forklarte:
"Jeg bestemte meg for å lage eggerøre som en Michelin-stjernekokk, så jeg studerte Thomas Kellers metode og prøvde den. Han får deg til å sikte eggene for å bryte ned proteinene og deretter steke dem på svært lav varme med litt crème fraiche tilsatt til slutt."
"Jeg sier deg, de var så kremete og utrolige," la hun til.
Så neste gang du vil unne deg selv og kanskje familien din med eggerøre, husk å utelate melk og stol i stedet på smør når du vil oppnå den perfekte teksturen og smaken.
Ha det gøy på kjøkkenet!