Koteletter og grønnsaker i ovn: For alle i familien

22/01/2025 12:00

Hanne

MAT
foto: Sara Johannessen / Matprat
foto: Sara Johannessen / Matprat
Koteletter er en favoritt hos mange, og servert med grønnsaker blir det en komplett middag.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Ved å tilberede retten ferdig i ovnen, får du tid til å dekke bordet og gjøre hverdagsmiddagen litt mer spesiell.

Enkelt, ikke sant?

Ingredienser (4 porsjoner):

  • 2 stk. persillerot

  • 250 g gulrot

  • 200 g sellerirot

  • 400 g små potet

  • 1 stk. grønn squash

  • 2 ss olivenolje

  • 0,5 ts salt

  • 0,5 ts pepper

  • 4 stk. kotelett av svin

  • 2 ss margarin eller olje til steking

  • 1 ts salt

  • 0,5 ts pepper

Fremgangsmåte:

1. Skrell persillerot, gulrot og sellerirot. Kutt dem i store biter. Del de små potetene i to og squashen i like store biter som de andre grønnsakene.

2. Legg grønnsakene over i en ildfast form. Ha på olivenolje, salt og pepper og blant alt sammen. Sett formen i stekeovnen på 220 °C og stek i ca. 20 minutter.

3. Ha salt og pepper på kotelettene, stek dem i stekepanne med margarin eller olje i ca. 2 minutter på hver side.

4. Ta ut formen med grønnsakene og legg kjøttet oppå grønnsakene. Sett formen inn igjen i ovnen og stek videre i 5 minutter.

Oppskriften er hentet fra Matprat.no.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Læs også:

Levde 24 år i fangenskap: Slik har Elisabeth Fritzl det i dag Mange av oss husker denne forferdelige saken. Elisabeth Fritzl var fanget i en kjeller i 24 år, av sin egen far. De siste 17 årene har hun levd i frihet med en ny identitet.
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Krever kun en ingrediens Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.