Lag din egen sprøstekte løk: Smaker bedre enn den fra butikken

22/03/2025 12:02

Yvonne

MAT
Foto: Bama
Hjemmelaget sprøstekt løk blir skikkelig godt og tar kort tid å lage!

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Det er enkelt og tar ikke lang tid, men det er viktig å følge godt med underveis. Det kan fort brenne seg.

Hvis du følger denne oppskriften fra Bama, vil du aldri mer kjøpe sprøstekt løk i butikken.

Dette trenger du (til 4 porsjoner):

2 gule løk

1 dl solsikkeolje

litt salt

Slik gjør du det:

  1. Del løken i to og fjern skallet. Kutt løken i tynne skiver med en skarp kniv eller en mandolin.

  2. Ha oljen i en stekepanne og varm opp til medium til høy varme. 

  3. Når oljen er varm kan du tilsette løken. Husk å røre litt hele tiden. 

  4. Gjør klar et brett eller en tallerken med kjøkkenpapir som du kan legge løken på når den er ferdig stekt. 

  5. Fortsett å røre og følg nøye med – når løken begynner å skifte farge, og får en lys, gyllen farge må du skru av varmen. Løken vil fortsette å brunes selv etter du har fjernet den fra varmen, så ikke vent til den begynner å bli mørk. 

  6. Ha løken over på kjøkkenpapiret og la den avkjøle seg. Server på pølser, fiskekakene eller på ramen. 

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Læs også:

Hva brukes det tredje rommet i vaskemaskinen din til? Få vet det, men her er svaret Vi vasker alle klær, men det viser seg at mange av oss plasserer vaskemiddelet feil i maskinens rom. Det største mysteriet er imidlertid det tredje rommet. Hva brukes det til? Her får du svaret: