Fylte smørbrød er perfekte hele året, men de er spesielt populære om høsten eller våren, når været inviterer til litt mer. Derfor er det som regel også i disse årstidene mange setter seg fore å eksperimentere litt med dem.
Forfatterne Mikko Takala og Sami Rekolas står bak boken 'Voileipäkirja', som presenterer et bredt spekter av elskede sandwich-klassikere. Boken inneholder blant annet den legendariske grillet croque monsieur, som de fleste kjenner.
Hvit saus fullfører den fylte toasten
Croque monsieur er en fransk brasserieklassiker kjent over hele verden. Den er også en stor hit hos stort sett alle som prøver den. Hvis du ennå ikke har unnet deg en croque-monsieur, bør det ikke være noen tvil om at det er på tide å gjøre det.
«Kanskje verdens beste sandwich er to skiver toast, ost, skinke og den hvite sausen som løfter smørbrødet fra en matbit til et komplett måltid», skriver forfatterne av «Voileipäkirja».
Sandwichen kan også varieres ved å legge et stekt egg på toppen, og offisielt gjøre den til en croque madame. Hvis du vil gjøre det ekstra, lag sausen selv. Er du lat kan du kjøpe den ferdig.
I dag er det også mange kafeer og restauranter som har en croque monsieur på menyen. Hvis du ikke har mot til å lage den selv, kan du enkelt finne et sted du kan få den servert.
Hvis du bestemmer deg for å lage den selv, skal det ikke være tvil om at du vil være godt tjent med å lage sausen selv – det blir prikken over i-en til smørbrødet ditt.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!