Det er noe helt spesielt med bestemors pannekaker. Kanskje er det de sprø kantene, den lette konsistensen eller den søte smaken som minner oss om barndommen.
Bestemors pannekaker er mer enn bare en oppskrift – det er ren nostalgi og kos kombinert i en enkel og deilig dessert.
Hjemmelagde pannekaker er enkle å lage og krever bare noen få ingredienser, men med de riktige tipsene kan du sikre at de blir perfekte hver gang.
Oppskriften er enkel, men hemmeligheten bak den gode smaken ligger i en fin balanse mellom sukker og vaniljesukker, som gir pannekakene sin karakteristiske sødme. Eggene er med på å gi en lett og luftig konsistens, samtidig som melken sørger for at deigen får passe tykkelse, så pannekakene blir lette å kjevle og ikke for tykke. Bruk en panne av god kvalitet og litt smør til stekingen – dette gir pannekakene en deilig, sprø kant som er vanskelig å motstå.
Og så har vi selve hemmeligheten bak de perfekte pannekakene: Hviletid.
Det er viktig å la pannekakerøren hvile i kjøleskapet i ca. 15-30 minutter før steking.
Nettstedet Gastrofun har perfeksjonert oppskriften på de tradisjonsrike pannekakene.
Du finner hele oppskriften nedenunder.
Ingredienser
150 gram hvetemel
1 ts. Vaniljesukker
1 klype salt
3 desiliter helmelk
4 stk. egg
25 gram smør
Smør til steiking
Gjør matlagingen enklere med den perfekte stekepannen
Produkt
Navn
Pris
Forhandler




Slik gjør du:
Ha mel, vaniljesukker og salt i en bolle og rør sammen.
Rør inn melken og visp deigen godt slik at det ikke er klumper i deigen.
Pisk inn eggene ett om gangen til du har en jevn og jevn røre.
Smelt 25 gram smør og rør det inn i deigen. La deigen hvile på kjøkkenbenken i 10 minutter.
Varm opp pannen godt med smør til steking, uten at smøret brenner seg.
Hell omtrent 1/2 - 3/4 kopp røre på pannen og fordel røren jevnt.
Stek pannekakene noen minutter på hver side, til de er lett gylne og deilige.
Server de deilige pannekakene med is, syltetøy, sjokoladesaus eller noe helt annet - akkurat slik din bestemor gjorde.
Oppskriften er hentet fra Gastrofun - hvor du også kan finne denne videoen hvor de forsøker å finne ut hva som er best - tynne pannekaker eller de tykkere, klassiske amerikanske pannekakene.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!