Løk er en uunngåelig ingrediens i mange av høstens mest populære retter, men det er ikke noe verre enn å finne myk eller mugnet løk bak i kjøleskapet. Heldigvis finnes det en løsning som er både overraskende og effektiv.
Det handler om riktig oppbevaring – og glem å kaste dem i kjøleskapet eller la dem stå på kjøkkenbenken.
Det skriver Express.
Organic Cotton Mart-ekspert Karen Lamar avslører at løk trenger et mørkt og kjølig miljø.
«Tommelfingerregelen for oppbevaring av hel løk er å oppbevare dem et kjølig, tørt og mørkt sted. En av hovedårsakene til at løk blir dårlig er fordi den spirer, forklarer Karen.
Et opplyst og fuktig miljø, som kjøkkenet ofte er, setter fart på modningen og kan føre til at løkene spirer eller mugner.
Den beste løsningen? Oppbevar løkene dine i en kjeller, skap eller til og med i en mørk skuff – og gi dem plass til å puste. Og vil du gjøre en ekstra innsats, kan du legge dem i en kurv, papirpose eller nettingpose.
Karen anbefaler faktisk å bruke et par gamle nylonstrømpebukser til å oppbevare løken i. Strømpebuksen lar dem puste og forhindrer at de mugner.
«Ta en saks og klipp av den øverste delen av strømpebuksen. Press så løken helt ned til tåtuppen, knyt en knute og gjenta trinnene hver gang du putter en løk i, forklarer Karen.