Derfor er dette en perfekt mulighet til å lage en deilig salat til middag!
Har du behov for litt ekstra fylde, kan du enkelt supplere med flere grønnsaker, ferskt brød eller sprø brødkrutonger. En enkel og smakfull løsning for å redusere matsvinn!
Fordi denne oppskriften er superfleksibel – bruk det du har i kjøleskapet! Mengdene trenger ikke være nøyaktige, og du kan lett tilpasse med andre grønnsaker som asparges, squash, løk, ruccola, ulike salattyper eller tomater.
Foretrekker du ferdig dressing fremfor lime og olje, fungerer det utmerket, eller server gjerne en klatt rømme eller yoghurt ved siden av.
Brødkrutonger gjør salaten mer mettende, og hvis du ikke har kylling, kan du erstatte den med kokte egg, en skinkerest eller rett og slett utelate den. Mulighetene er mange!
Ingredienser (2 porsjoner):
0,5 stk. grønn paprika
2 stk. vårløk
0,25 stk. agurk
1 stk. eple
0,5 pose frisk spinat
100 g pasta penne eller annen kald, kokt pasta
200 g ferdigstekt kyllingkjøtt
1 stk. lime eller sitron
0,5 dl olivenolje
4 stilker frisk timian eller andre friske urter
Fremgangsmåte:
1. Skjær paprika, vårløk, agurk og eple i små biter og ha det på et fat eller i en bolle sammen med spinatblader, og kald pasta.
2. Plukk kyllingkjøttet fra hverandre i små biter og bland det i salaten.
3. Del lime eller sitron i to og klem saften over salaten. Drypp over olivenolje og dryss over hakket timian. Bland lett og krydre med salt og pepper.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!