Smakfullt og frisk: Arabisk velstand blir ikke bedre

03/02/2025 12:00

Hanne

MAT
foto: Mari Svenningsen
foto: Mari Svenningsen
En utrolig smakfull og frisk kombinasjon som passer perfekt til både hverdag og fest!

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Tabbouleh er en klassisk arabisk salat som kombinerer kokt bulgur med friske ingredienser som tomat, mynte, persille og løk. I denne varianten serveres den sammen med saftig biff, kremet gresk yoghurt og moden avokado.

Ingredienser (4 porsjoner):

  • 4 stk. biff av ytrefilet storfe á 150 g

  • 2 ss margarin til steking

  • 0,5 ts salt

  • 0,25 ts pepper

  • 1 stk. avokado

  • 2 dl gresk yoghurt

Tabbouleh:

  • 2 dl bulgur

  • 4 dl vann

  • 1 bunt bladpersille

  • 1 potte frisk mynte

  • 0,5 stk. løk

  • 1 stk. rød chili

  • 1 stk. tomat

  • 1 stk. sitron

  • 1 ss olivenolje

Fremgangsmåte:

1. Kok bulgur i 10 minutter, eller etter anvisningen på pakken. Skyll ferdig kokt bulgur i kaldt vann i en sil. Sørg for å få alt vannet bort, press gjerne med en sleiv eller skje.

2. Vask persille og mynte og rens dem fri for stilker. Finhakk persille, mynte, løk og chili. Skjær tomat i små terninger og bland alle ingrediensene med sitronsaft og olje. Smak til med salt og pepper.

3. Krydre biffene med salt og pepper. Stek dem på sterk varme i en stekepanne med margarin til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt

4. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Skjær avokadoen i åtte båter og ta av skallet. Anrett gresk yoghurt i en skål.

Server biffene sammen med tabbouleh, avokado og gresk yoghurt.

Oppskriften er hentet fra Matprat.no.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!