Tabbouleh er en klassisk arabisk salat som kombinerer kokt bulgur med friske ingredienser som tomat, mynte, persille og løk. I denne varianten serveres den sammen med saftig biff, kremet gresk yoghurt og moden avokado.
Ingredienser (4 porsjoner):
2 ss margarin til steking
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
1 stk. avokado
2 dl gresk yoghurt
Tabbouleh:
2 dl bulgur
4 dl vann
1 bunt bladpersille
1 potte frisk mynte
0,5 stk. løk
1 stk. rød chili
1 stk. tomat
1 stk. sitron
1 ss olivenolje
Fremgangsmåte:
1. Kok bulgur i 10 minutter, eller etter anvisningen på pakken. Skyll ferdig kokt bulgur i kaldt vann i en sil. Sørg for å få alt vannet bort, press gjerne med en sleiv eller skje.
2. Vask persille og mynte og rens dem fri for stilker. Finhakk persille, mynte, løk og chili. Skjær tomat i små terninger og bland alle ingrediensene med sitronsaft og olje. Smak til med salt og pepper.
3. Krydre biffene med salt og pepper. Stek dem på sterk varme i en stekepanne med margarin til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt
4. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Skjær avokadoen i åtte båter og ta av skallet. Anrett gresk yoghurt i en skål.
Server biffene sammen med tabbouleh, avokado og gresk yoghurt.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!