Perfekt som en familiemiddag på de dagene du har litt ekstra tid til å lage noe spesielt.
Ingredienser (4 porsjoner):
600 g ytrefilet av svin i skiver
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
2 ss margarin
200 g frisk spinat
3 stk. vårløk
Parmesan- og hvitløksaus:
2 ss margarin
2 båter finhakket hvitløk
2 ss hvetemel
4 dl kyllingbuljong (utblandet)
1 dl matfløte
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
50 g fersk parmesan revet
1 ts tørket timian
Fremgangsmåte:
1. Krydre biffene med salt og pepper. Brun dem raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side, i en panne med margarin. Ta biffene ut av pannen og over på en asjett.
2. Rens spinat for grove stilker og finhakk vårløk. Fres spinat og vårløk i den samme stekepannen i 1-2 minutter, til den akkurat faller sammen.
3. Smelt smør i en liten kjele til saus. Ha i hvitløk og stek til det begynner å dufte. Rør inn mel og spe med buljong. Kok opp og rør inn fløte og parmesan. Smak til med salt, pepper og timian.
4. Ha spinat- og vårløkblandingen i bunnen av en ildfast form. Legg svinebiffene på og hell over sausen. Sett formen midt i ovnen på 180 °C og stek i 20 minutter.
Server med ris eller poteter.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!