Taco med pinnekjøtt: Slik har du garantert aldri smakt juleretten før!

28/12/2024 12:00

Hanne

MAT
foto: Rema
Har du pinnekjøtt til overs? Prøv noe nytt med en spennende juletvist!

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Pinnekjøtt-taco med rødkålslaw gir en frisk og eksotisk pause fra julens klassiske retter.

Det er god samfunnsånd å bruke opp rester etter middagene i jula, så prøv denne utgaven.

Ingredienser:

  • 500 gr Pinnekjøtt

  • 1.5 ts Spisskummen

  • 0.5 ts Pepper

  • 1 ss Olje

  • 0.25 stk Rødkål

  • 2 ss Majones

  • 2 ss Crème fraîche

  • 1 ts Sitronsaft

  • 1 klype Salt

  • 1 klype Pepper

  • 2 stk Klementiner

  • 1 pk Lefser eller lomper

Fremgangsmåte:

  1. Snitt rødkål tynt. Bland majones, creme fraîche og sitron. Vend rødkål i dressingen, og smak til med salt og pepper.

  2. Rens pinnekjøttet. Stek i en panne med nøytral olje. Krydre med pepper og spisskummen. Stikk ut sirkler av lefsene med en utstikkerform eller kanten på et drikkeglass.

  3. Skjær skallet og den hvite hinnen av klementinene. Skjær ut fileter. Vend klementinfiletene med rødkålen. Server pinnekjøttet på lefsene, på toppen eller ved siden av rødkålen.

Oppskriften er hentet fra Rema.no.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Læs også:

Levde 24 år i fangenskap: Slik har Elisabeth Fritzl det i dag Mange av oss husker denne forferdelige saken. Elisabeth Fritzl var fanget i en kjeller i 24 år, av sin egen far. De siste 17 årene har hun levd i frihet med en ny identitet.
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.