Pinnekjøtt-taco med rødkålslaw gir en frisk og eksotisk pause fra julens klassiske retter.
Det er god samfunnsånd å bruke opp rester etter middagene i jula, så prøv denne utgaven.
Ingredienser:
500 gr Pinnekjøtt
1.5 ts Spisskummen
0.5 ts Pepper
1 ss Olje
0.25 stk Rødkål
2 ss Majones
2 ss Crème fraîche
1 ts Sitronsaft
1 klype Salt
1 klype Pepper
2 stk Klementiner
1 pk Lefser eller lomper
Fremgangsmåte:
Snitt rødkål tynt. Bland majones, creme fraîche og sitron. Vend rødkål i dressingen, og smak til med salt og pepper.
Rens pinnekjøttet. Stek i en panne med nøytral olje. Krydre med pepper og spisskummen. Stikk ut sirkler av lefsene med en utstikkerform eller kanten på et drikkeglass.
Skjær skallet og den hvite hinnen av klementinene. Skjær ut fileter. Vend klementinfiletene med rødkålen. Server pinnekjøttet på lefsene, på toppen eller ved siden av rødkålen.
Oppskriften er hentet fra Rema.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!