Gode nyheter til tacofansen: Krisen er over

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Etter lengre tid med problemer skal den etterspurte Santa Maria Nacho Cheddar Cheese dip endelig være på vei tilbake til butikkhyllene.

De siste månedene har dippen vært utsolgt flere steder, noe som ifølge produsenten Paulig skyldes en kombinasjon av produksjonsutfordringer og en tidligere tilbakekalling.

Stian Hvaal Møller, administrerende direktør i Paulig, sier at selskapet nå er leveringsdyktig, og at store mengder dip allerede er sendt til grossistene. «Det er snakk om dager før man vil finne dippen i butikkene,» sier Møller til DinSide.

Skulle dippen fortsatt være utsolgt i din nærbutikk, kan du enkelt lage din egen ostedipp hjemme. Denne oppskriften fra Matprat gir en fyldig ostedipp full av sødme, perfekt for nachos og tacos:

Hjemmelaget ostedipp

  • 2 ss smør

  • 2 ss hvetemel

  • 3 dl melk

  • 1 ts salt

  • 1 ts kajennepepper

  • 0,25 ts malt muskat

  • 100 g god cheddarost

  • 100 g vellagret ost, gjerne med smak av paprika eller jalapeño

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Rør til blandingen slipper kjelen.

  2. Spe med halvparten av melken, rør godt, og tilsett deretter resten. Rør til du får en jevn saus.

  3. La sausen småkoke i 5 minutter, og rør jevnlig for å unngå svidd bunn. Smak til med salt, kajennepepper og muskat.

  4. Riv osten, skru ned varmen, og rør inn osten til den smelter i sausen.

Med denne oppskriften har du et smakfullt alternativ til den populære dippen – perfekt til fredagstacoen.

Læs også:

Svært få vet det: Slik sørger du for at kofferten går av flyet først Hvis du hater å vente på bagasjen din på flyplassen, vil du gjøre alt du kan for å få prosessen til å gå litt raskere - og heldigvis er det noen smarte triks du kan prøve i sommer.
Nesten alle gjør det: Derfor skal du ikke vaske håndklær på 60 grader En ekspert har nå kommet med en mening som sikkert vil ha flere meninger.