De siste månedene har dippen vært utsolgt flere steder, noe som ifølge produsenten Paulig skyldes en kombinasjon av produksjonsutfordringer og en tidligere tilbakekalling.
Stian Hvaal Møller, administrerende direktør i Paulig, sier at selskapet nå er leveringsdyktig, og at store mengder dip allerede er sendt til grossistene. «Det er snakk om dager før man vil finne dippen i butikkene,» sier Møller til DinSide.
Skulle dippen fortsatt være utsolgt i din nærbutikk, kan du enkelt lage din egen ostedipp hjemme. Denne oppskriften fra Matprat gir en fyldig ostedipp full av sødme, perfekt for nachos og tacos:
Hjemmelaget ostedipp
2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl melk
1 ts salt
1 ts kajennepepper
0,25 ts malt muskat
100 g god cheddarost
100 g vellagret ost, gjerne med smak av paprika eller jalapeño
Slik gjør du:
Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Rør til blandingen slipper kjelen.
Spe med halvparten av melken, rør godt, og tilsett deretter resten. Rør til du får en jevn saus.
La sausen småkoke i 5 minutter, og rør jevnlig for å unngå svidd bunn. Smak til med salt, kajennepepper og muskat.
Riv osten, skru ned varmen, og rør inn osten til den smelter i sausen.
Med denne oppskriften har du et smakfullt alternativ til den populære dippen – perfekt til fredagstacoen.