Her på redaksjonen sverger vi til Snickers-Brownie.
Snickers Brownie er en uimotståelig kombinasjon av sjokoladebrownie og smaken av Snickers-sjokoladen – perfekt for sjokoladeelskere!
Denne kaken har en rik og saftig browniebase, toppet med karamell, peanøtter og et lag med sjokolade.
En garantert hit på kakebordet.
Ingredienser:
Browniebunn:
200 g mørk sjokolade
200 g smør
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
Snickers-topping:
150 g peanøtter (salte)
150 g karamellsaus (kan kjøpes ferdig, eller lages selv)
200 g melkesjokolade
1 ss smør
Fremgangsmåte:
Lag browniebunnen:
Forvarm ovnen til 175°C og kle en liten langpanne eller firkantet form (ca. 20x30 cm) med bakepapir.
Smelt smør og sjokolade sammen over vannbad eller på lav varme i en kjele. Avkjøl litt.
Pisk egg og sukker til en lys og luftig blanding.
Vend inn sjokoladeblandingen forsiktig.
Sikt sammen hvetemel, kakao, vaniljesukker og salt, og vend det inn i røren.
Hell røren i formen og stek midt i ovnen i ca. 25–30 minutter. Brownien skal være fast, men litt klissete i midten. Avkjøl helt.
Forbered Snickers-toppingen:
Fordel de salte peanøttene jevnt over den avkjølte browniebunnen.
Varm karamellsausen forsiktig opp hvis den er tykk, og hell den over peanøttene. Bruk en slikkepott for å fordele karamellen jevnt.
Lag sjokoladetoppingen:
Smelt melkesjokoladen sammen med smøret over vannbad eller på lav varme.
Hell sjokoladen over karamell- og peanøttlaget, og glatt den ut med en slikkepott.
Sett og server:
Sett kaken i kjøleskapet i minst 2 timer, slik at lagene setter seg.
Skjær kaken i firkanter med en skarp kniv dyppet i varmt vann for rene snitt.
Så er det bare å digge inn, som man sier!
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!