Uimotståelig Brownie som får tennene til å løpe i vann

02/01/2025 19:59

Hanne

MAT
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock
Brownies kan lages på mange måter - mange har sin helt egen vri på oppskriften.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Her på redaksjonen sverger vi til Snickers-Brownie.

Snickers Brownie er en uimotståelig kombinasjon av sjokoladebrownie og smaken av Snickers-sjokoladen – perfekt for sjokoladeelskere!

Denne kaken har en rik og saftig browniebase, toppet med karamell, peanøtter og et lag med sjokolade.

En garantert hit på kakebordet.

Ingredienser:

Browniebunn:

  • 200 g mørk sjokolade

  • 200 g smør

  • 4 egg

  • 250 g sukker

  • 150 g hvetemel

  • 2 ss kakao

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1 ts salt

Snickers-topping:

  • 150 g peanøtter (salte)

  • 150 g karamellsaus (kan kjøpes ferdig, eller lages selv)

  • 200 g melkesjokolade

  • 1 ss smør

Fremgangsmåte:

  1. Lag browniebunnen:

    • Forvarm ovnen til 175°C og kle en liten langpanne eller firkantet form (ca. 20x30 cm) med bakepapir.

    • Smelt smør og sjokolade sammen over vannbad eller på lav varme i en kjele. Avkjøl litt.

    • Pisk egg og sukker til en lys og luftig blanding.

    • Vend inn sjokoladeblandingen forsiktig.

    • Sikt sammen hvetemel, kakao, vaniljesukker og salt, og vend det inn i røren.

    • Hell røren i formen og stek midt i ovnen i ca. 25–30 minutter. Brownien skal være fast, men litt klissete i midten. Avkjøl helt.

  2. Forbered Snickers-toppingen:

    • Fordel de salte peanøttene jevnt over den avkjølte browniebunnen.

    • Varm karamellsausen forsiktig opp hvis den er tykk, og hell den over peanøttene. Bruk en slikkepott for å fordele karamellen jevnt.

  3. Lag sjokoladetoppingen:

    • Smelt melkesjokoladen sammen med smøret over vannbad eller på lav varme.

    • Hell sjokoladen over karamell- og peanøttlaget, og glatt den ut med en slikkepott.

  4. Sett og server:

    • Sett kaken i kjøleskapet i minst 2 timer, slik at lagene setter seg.

    • Skjær kaken i firkanter med en skarp kniv dyppet i varmt vann for rene snitt.

Så er det bare å digge inn, som man sier!

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!