25 år etter prinsesse Dianas død: Prins Williams hjerteskjærende løfte til moren ble avslørt

01/09/2023 23:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Prins William, som bare var 14 på den tiden, ga et spesielt løfte til sin mor.

Prins William fikk moren sin, prinsesse Diana, til tårer da han ga henne et helt spesielt løfte bare noen år før hun døde. Prinsen, som bare var 14 på den tiden, sverget å gi sin elskede mor tittelen tilbake.

Diana ble fratatt tittelen Hennes Kongelige Høyhet etter skilsmissen fra kong Charles.

Etter å ha giftet seg med Charles ved St Paul's Cathedral i 1981, ble Diana HKH prinsesse av Wales.

Men i 1996, nesten et år etter at hun skal ha sagt «det er tre av oss i dette forholdet», med henvisning til Charles' kjærlighet til Camilla, ble paret skilt - og Diana sa farvel til tittelen hennes.

Charles insisterte angivelig på at hun skulle fratas alle titlene sine, selv om dronningen var glad for at Diana beholdt dem siden hun tross alt var mor til den fremtidige kongen. Hun var da bare kjent som Diana, prinsesse av Wales.

Tapet gjorde at venner og ansatte ikke lenger måtte fornekte henne, og hun måtte gi avkall på eksmannen og sønnene sine, samt andre medlemmer av 'the firm', som kongehuset også kalles.

Dette førte til en hjerteskjærende samtale mellom Diana og en da 14 år gammel prins William. I sin bok 'A Royal Duty' hevdet Dianas butler og venn Paul Burrell at William lovet å gjenopprette tittelen hennes. Det skriver The Mirror.

"Ikke bekymre deg mamma, jeg skal gi det tilbake til deg den dagen jeg blir konge," skal den unge prinsen ha fortalt moren sin. Burrell hevder samtalen etterlot Diana i tårer.

Men Williams løfte ble dessverre ikke oppfylt da moren døde i en bilulykke nesten nøyaktig ett år til skilsmissedagen, 31. august 1997. Også hennes følgesvenn Dodi Fayed døde.

Til tross for Dianas kamp, ​​var hun fast på hvordan hun ønsket å bli husket: "Jeg vil være en dronning av folks hjerter, i folks hjerter, men jeg kan ikke se meg selv være dronning av dette landet. Jeg tror ikke det mange mennesker vil at jeg skal være dronning."

I dag er det nøyaktig 25 år siden Diana døde. Tragedien forandret de kongelige for alltid. Hele landet hadde det bra i flere uker.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.