Åpner opp i nytt intervju: Slik går det med Trump nå etter skytedramaet

15/07/2024 09:40

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå åpner han opp i nytt intervju.

USAs tidligere president Donald Trump har nå gitt et intervju etter at han ble gresset av en kule i øvre del av høyre øre.

Den alvorlige hendelsen fant sted natt til søndag norsk tid, da Trump sto på talerstolen på et velgermøte i delstaten Pennsylvania. Det skriver B.T.

Tidlig søndag morgen skrev Trump på mediet Truth Social at det var «Gud alene som hindret det utenkelige i å skje».

I et nytt intervju med  Washington Examiner, mens han er på vei til flyet som skal ta ham til Milwaukee, hvor den republikanske nasjonalkonvensjonen starter på mandag, sier Trump at han sannsynligvis ble reddet fra døden fordi han vendte seg bort fra mengden, som hadde møtt opp for å se på en skjerm som viste data som han brukte i talen sin.

«Den virkeligheten er i ferd med å gå opp for meg. Jeg ser sjelden bort fra mengden. Hvis jeg ikke hadde gjort det i det øyeblikket, ville vi ikke snakket i dag, det ville jeg, sier Trump.

Til samme media, mens han sitter om bord i flyet, legger han til ytterligere ord:

«Det mest utrolige var at jeg ikke bare snudde, men at jeg snudde til akkurat rett tid og i akkurat riktig mengde. Hvis jeg bare en halv svinger, treffer det (skuddet, red.) baksiden av hjernen. Den andre veien går rett gjennom (hodeskallen). Og fordi skjermen var høy, så jeg opp. Sjansen for at jeg snur meg perfekt er vel en tidel prosent. Så jeg er ikke ment å være her, sa Trump.

Da han gikk ombord på flyet, forklarte han også Washington Examiner sin beslutning om å rekke opp hånden da Secret Service førte ham av scenen etter skytingen.

Den tidligere presidenten forteller at han så at folkemengden ikke hadde rørt seg etter at han hadde reist seg igjen. Derfor gjorde han det for å vise dem at han var ok.

«Energien som kom fra folk i det øyeblikket de bare sto der; det er vanskelig å beskrive hvordan det føltes, men jeg visste at verden så på. Jeg visste at historien ville dømme dette, og jeg visste at jeg måtte fortelle dem at vi er OK, sa Trump.

En person blant publikum ble drept i skytingen. Det er en 50 år gammel mann som ble truffet av skuddveksling. Han kastet seg over familien for å beskytte dem, heter det.

Ytterligere to personer – en 57-åring og en 74-åring – ble skadet i skytingen. Det ble først rapportert at de var i kritisk tilstand. Søndag ble det kjent at de er i stabil tilstand.

Den mistenkte gjerningsmannen ble deretter drept av Secret Service. FBI bekreftet senere at den antatte gjerningsmannen er en 20 år gammel mann ved navn Thomas Matthew Crooks.

Myndighetene har varslet at han handlet alene.