Apple utsender advarsel: Sjekk din iPhone nå

05/10/2023 12:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du eier en iPhone, har Apple en viktig oppdatering du bør laste ned.

Den amerikanske teknologigiganten har gitt ut en programvareoppdatering som fikser to alvorlige sikkerhetsfeil og løser et problem som får noen enheter til å overopphetes.

Det skriver The Mirror.

For å laste ned oppdateringen, gå til innstillingene dine, der iOS 17.0.3 er tilgjengelig nå. Når den er installert, vil din iPhone være beskyttet mot en angrepstype som har blitt klassifisert som "Zero-day".

Hvis du ikke er kjent med begrepet «Zero-day», betyr det at hackere allerede er klar over sårbarheten og potensielt kan utnytte den. Derfor er det så viktig å installere oppdateringer så snart som mulig.

"Apple er klar over en rapport om at dette problemet allerede kan ha blitt utnyttet mot versjoner av iOS før iOS 16.6," sa selskapet ifølge Mirror.

I tillegg til å løse disse sikkerhetsproblemene, vil iOS 17.0.3 også komme som en lettelse for de som nylig har kjøpt en ny iPhone 15.

Siden denne enheten ble lansert i forrige måned, har det vært en rekke rapporter om at enhetene har blitt varme – noe Apple senere bekreftet.

Teknikgiganten hadde allerede sagt at de hadde funnet en feil i iOS 17 som forårsaket overopphetingsproblemet, og denne siste oppdateringen skulle sikre at det ikke lenger skjer.

«Denne oppdateringen inneholder viktige feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer, og løser et problem som kan føre til at iPhone går varmere enn forventet», skriver Apple.

Hvis du allerede har iOS 17 på iPhone, anbefales det å installere denne oppdateringen så snart som mulig. Det er omtrent 500 MB, så det kan være best å gjøre oppdateringen når du er hjemme og koblet til Wi-Fi.

Slik installerer du iOS 17.0.3:

  • Gå til Innstillinger-appen.

  • Trykk på Generelt.

  • Trykk på Programvareoppdatering.

  • Se etter iOS 17.0.3.

  • Trykk på Last ned og installer.

Din iPhone må starte på nytt, så sørg for at du ikke er midt i en viktig e-post eller telefonsamtale før du starter prosessen.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.