Brann i Somerset House: Historisk Londonbygg i flammer

17/08/2024 17:13

Christina Amundsen

Nyheter
Foto: Wikipedia.
Foto: Wikipedia.
En stor brann har brutt ut i det historiske Somerset House i London sentrum lørdag ettermiddag.

Over 125 brannkonstabler og 20 brannbiler er på stedet i et forsøk på å få kontroll over flammene som har tatt tak i byggets tak.

Den norske masterstudenten Thea Lovise Vie (26), som befant seg i nabobygget Kings College, beskriver situasjonen som svært dramatisk.

Vi begynte å lukte røyk og hørte alarmene ringe, men tenkte at det var en av de mange brannøvelsene. Da vi gikk utenfor, så vi tonnevis av brannbiler, sier Vie, som sammen med medstudentene ofte bruker bakgården til Somerset House under pausene sine. Det melder TV2.

Somerset House, et kjent kunst- og kultursenter ved Strand i London, har vært evakuert, og bygningen er stengt for publikum.

Brannen er begrenset til en mindre del av taket

Senteret har bekreftet at alle ansatte og besøkende er trygt ute av bygningen.

Brannen ser ut til å være begrenset til en mindre del av taket, men mannskapene jobber intenst for å få kontroll på flammene. Somerset House har en lang historie, med den første bygningen på stedet reist i 1547.

Den nåværende bygningen stammer fra 1776, og har gjennom årene vært et viktig offentlig bygg samt kulisse for flere filmer, blant annet i James Bond-serien og filmen «Love Actually».

Somerset House, en viktig kulturinstitusjon i London, er kjent for sin rike historie som strekker seg tilbake til 1547. Den nåværende bygningen, oppført fra 1776, har fungert som residens for den engelske dronningen på 1600-tallet, og senere huset en rekke offentlige kontorer.

Populær filmkulisse

I nyere tid har Somerset House vært en populær kulisse for filmer, blant annet flere James Bond-filmer og filmen "Love Actually".

Brannen vekker stor oppmerksomhet, da Somerset House er et ikonisk landemerke i London, kjent for både sine historiske røtter og kulturelle arrangementer.

Bygningen har vært en viktig del av Londons skyline i århundrer, og dens betydning som et kulturelt sentrum gjør denne hendelsen spesielt alvorlig.

Brannvesenet jobber fortsatt intenst med å slukke brannen, og det er foreløpig ikke rapportert om noen personskader.

Vie forteller at det stadig ankommer nye brannbiler, droner svever over området, og et større område er sperret av.

Røyken siver forbi vinduene her vi sitter og leser. Men vi føler oss trygge her. Det virker som det er under kontroll, legger Vie til.

Brannen har vekket stor bekymring blant folk i området, da Somerset House er en betydelig del av Londons kulturarv.