Voldsomme branner: Tusenvis evakueres fra ferieparadis

12/08/2024 11:30

Yvonne

Nyheter
Illustrasjonsbilde. Foto: Shutterstock
Illustrasjonsbilde. Foto: Shutterstock
Greske myndigheter har beordret evakuering av flere sykehus og hjem, og brannskapene har problemer med å få kontroll på de voldsomme brannene i området.

I Hellas pågår det nå et branndrama av dimensjoner nær den greske hovedstaden Athen. Søndag ble tusenvis av beboere og ferierende i åtte landsbyer evakuert, og redningsarbeidet har fortsatt ut over mandagen.

"Sivilforsvaret kjempet hardt mot flammene gjennom natten, men til tross for en enorm menneskelig innsats har brannen spredt seg raskt", sier talsperson Vassilis Vathrakogiannis i brannvesenet ifølge NTB.

Har ikke kontroll
Flammene har allerede slukt trær, hus og kjøretøy, og svart røyk ligger tungt over landsbyene. Over 150 brannbiler og 29 brannfly er satt inn i slokningsarbeidet, og mer enn 500 brannmenn jobber med å få kontroll over flammene.

Søndag kveld klarte mannskapet å få kontroll på 33 av 40 branner, men de sliter fortsatt med å få kontroll på de reserende sju.

Juni og juli har vært de varmeste i Hellas noensinne registrert, og det har vært hundrevis av skogbranner over hele landet denne sommeren.

Hellas' statsminister Kyriakos Mitsotakis avbrøt ferien og returnerte til Aten søndag kveld for å håndtere krisen.