Butikk-kjede i Norge legger ned

28/08/2024 16:48

Sofie

Nyheter
Sjangerfoto: Shutterstock
Nå legger de ned i Norge.

Den internasjonale sko- og butikk-kjeden melder at de legger ned alle sine butikker i Norge og lukker samtidig for onlinesalg. Kjeden har i dag fem butikker i Norge, i henholdsvis Oslo, Kristiansand, Strømmen, Sandvika og Bergen.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Kjeden stenger også alle butikker i Danmark, Sverige og Korea for å kutte kostnader.

Det kan være irriterende når ens favoritt-klesbutikk har bestemt seg for å lukke. Men det er dessverre det som skjer for flere og flere kjeder for tiden.

Flere kjente kjeder har annonsert stenginger av fysiske butikker i Norge, og denne trenden ser ut til å fortsette ettersom markedet tilpasser seg nye forbruksmønstre og økonomiske realiteter. Dette skiftet har også ført til at mange kjøpesentre og bykjerner har måttet revurdere hvordan de tiltrekker seg kunder og hva slags tilbud de har, ettersom flere tradisjonelle butikker forsvinner.

Årsakene er ofte endrede forbruksvaner, økte kostnadene og behov for bedre effektivitet for butikkene, effektivisering og tæffere konkurranse - særlig fra netthandel.

Nå kaster nok en stor butikk-kjede inn håndkledet.

Amerikansk kjede
Foot Locker, Inc. er en amerikansk multinasjonal forhandler av sportsklær og fottøy, med hovedkontor i Midtown Manhattan, New York City. Selskapet opererer i over 40 land.

Selv om Foot Locker ble etablert som et selvstendig selskap i 1988, går selskapets historie tilbake til 1879.

Det er etterfølgeren til F. W. Woolworth Company ("Woolworth's"), som i 2001 endret navn til Foot Locker, ettersom mange av butikkene var tidligere Kinney Shoes og Woolworth's lokasjoner.

Ifølge selskapets rapporteringer til SEC, hadde Foot Locker, Inc. per januar 2017 totalt 3,363 butikker, hovedsakelig plassert i kjøpesentre i USA, Canada, Europa og Asia. Nesten 70% av produktene deres kommer fra Nike.

Nå trekker de seg ut av Norge

Ifølge Bloomberg trekker skokjeden Foot Locker seg ut av Norge og stenger alle butikkene sine. Butikkene i Sverige, Danmark og Sør-Korea blir også lagt ned.

Både de fysiske butikkene og nettbutikkene vil bli stengt. Det skriver TV2.

Årsaken til stengingen er at salget ikke har innfridd investorenes forventninger.